Materiál rukojeti | Dřevo |
Délka ostří | 15 cm |
Země výroby | Japonsko |
Tvrdost | 58 HRC |
Výrobce | Kai |
Japonská společnost Kai je absolutní špičkou ve výrobě nožů do kuchyně. Skloubením zkušeností při výrobě samurajských mečů, dlouholeté tradice a špičkovou kontrolou kvality vznikají bezkonkurenční, cenami ověnčené, japonské nože Kai. Série japonských nožů Kai Seki Magoroku Redwood zaujme nejen svojí ostrostí, ale také propracovaným vzhledem a moderní rukojetí z červeného dřeva Redwood. Tento druh tvrdého dřeva sekvoje má přirozeně vysoký obsah oleje, a proto je rukojeť dobře odolná proti vodě. Kaštanový tvar rukojeti zaručuje pevné a pohodlné držení nože.
Deba nůž je jednostranně broušený nůž s velmi pevným a mohutným
hřbetem, což se také odraží na váze. Je určen zejména na porcování a
filetování ryb a masa, ale také pro sekání menších kostí. Vzhled čepele
kombinuje Gyuto a Santoku nůž. V Evropě Deba nůž není příliš
známý.
Vlastnosti nože Deba KAI Redwood