Dánská specialita, malé koblížky Ebelskiver a 7 kousků
najednou ! Pánev má nepřilnavý povrch a tepelně
odizolovanou , do ruky příjemnou rukojeť, pracovat s ní je
zábavné a jednoduché. Pánev je vyrobená z litého
hliníku , potaženého nepřilnavou vrstvou bez PFOA
. Snadno a rychle připravíte perfektní teplou svačinku či dezert pro
všechny malé i velké mlsaly. Připravují se nejen jako sladké
koblížky , kde skrytou náplň tvoří ovoce, nutela, marmeláda či
jam, ale také na slano , třeba se sýrem, špekem nebo
zeleninou, zapečenými uvnitř.
- Materiál pánev : litý hliník, nepřilnavý povrch
- Materiál rukojeť : plast s vysokou izolační
schopností (fenolická rukojeť)
- Hmotnost : 0,712 kg
- Barva : černá
- Rozměry : Ø 23,6 cm,
- Počet kobližek : 7 x Ø 5,84 cm, výška prohlubně:
3,30 cm
- Vhodná pro použití na plynové, elektrické i sklokeramické
plotýnce
- Zdravotně nezávadná
- 10 let záruka
Pokyny pro údržbu a použití
- Před prvním použitím a po každém následujícím umyjte ručně teplou
mýdlovou vodou.
- Pro odstranění odolnějších usazenin těsta použijte měkký
kartáček, nepoužívejte drátěnky.
- Při práci používejte dřevěné nebo silikonové nástroje, nikdy
kovové.
- Před každým použitím pánev předehřejte na mírném ohni a štětcem
následně vymažte jednotlivé dutinky rostliným olejem nebo přepuštěným
máslem.
- Každou ze 7 dutinek na pánvi naplňte ze 3/4 připraveným těstem.
Doprostřed každého koblížku pak vtlačte náplň tak, aby byla těstem
zcela překryta.
- Jakmile se na viditelné straně kobližků začnou dělat malé bublinky,
jsou ebelskivers zralé na otočku, trvá to 2–3 minuty. Pro otáčení
použijte třeba dvě špejle, nikdy však kovové
náčiní . Druhá strana se opéká zhruba poloviční dobu, tedy
1–1,5 minuty.
- Správný vdoleček ebelskiver je souměrný a zlatý z obou stran. Pro
správný postup se můžete inspirovat také videem.
<iframe title=„YouTube video player“
src=„https://www.youtube-nocookie.com/embed/DODxmPOAO0g“ width=„560“
height=„315“ frameborder=„0“
allowfullscreen=„allowfullscreen“></iframe>