Výrobce | Herenthal |
Materiál | Nerezové |
Průměr | 28 cm |
Objem | 8 l |
Mytí v myčce | ano |
Výrobce | Herenthal |
Vnitřní povrch | nerezové |
Plynový ohřev | ano |
Indukce | ano |
Funkce dvojího vaření | ano |
Tlakový hrnec má stále v domácnosti své místo. Brambory jsou hotové za pár minut, rýže také nepotřebuje půlhodinu, za tu uděláte gulášek, roštěnky či kotlety na pivě. A pro fanoušky zdravé stravy je to ještě větší bomba: cizrna potřebuje 45 minut, nikoli dvě tři hodiny, červená řepa je hotová do půlhodiny, nikoli do dvou hodin. Luštěniny, zelenina… A tím se dostáváme ke druhé vychytávce. „Dvourychlostní vaření“
Některým z vás se možná stalo, že se v „tlakáči“ ze zeleninové polévky stala rovnou zeleninová kaše. Nikoli s tlakovým hrncem Herenthal. Zde si můžete zvolit buď režim vaření zeleniny, nebo režim přípravy masa. Rozdíl je v tlaku, který se vytvoří uvnitř hrnce.
Snadná obsluha
Pamatujete na staré tlakáče? Správně ho zavřít vyžadovalo…zkušenost! U tlakového hrnce Herenthal to zvládne každý jednou rukou. Jednoduše položíte víko na nádobu, otočíte rukojetí – buď k ikonce zelenina, nebo k ikonce maso a vaříte. Po uplynutí potřebné doby na přípravu zase otočíte rukojetí na víku na ikonku s obláčkem značícím vypouštění páry, chvíli počkáte, ještě jednou otočíte a hotovo! Na tom se nedá nic zkazit, i kdyby se člověk snažil :-).
</p> <p>Zkuste si udělat například kotlety na pivě !
Budete potřebovat:1,5 kg vepřových kotlet, 2 dl světlého piva, 2 dl vývaru, 4 cibule, 3 lžíce oleje, snítka tymiánu, 2 bobkové listy, sůl a pepř. Do osmilitrového tlakového hrnce můžete toto množství vynásobit dvěma.
V tlakovém hrnci rozehřejte olej a opečte na něm maso ze všech stran. Vyjměte ho a do kastrolu nasypte cibuli nakrájenou na kolečka. Restujte velmi zvolna a stále míchejte. Cibule by měla jen zesklovatět. Pak do tlakového hrnce vraťte maso a opečenou cibuli rozdělte i na jeho horní část. Lehce vše okořeňte, zalijte pivem a vývarem a přidejte bylinky. Zakryjte poklicí a vařte asi 30 min. Nejlépe chutná s bramborovou kaší nebo vařeným bramborem.
Tlakový hrnec není totiž jen tak obyčejný hrnec ! Jakmile ho jednou zkusíte, z ruky ho už nepustíte. A víte, co je super? Nabízíme ho hned v několika velikostech.
Odkaz na oficiální shop Herenthal ZDE
</p> <p>Pokud ještě váháte, zde si přečtěte důvody, proč ho jednoduše MUSÍTE mít!