Stylový a funkční set na přípravu kysaného zelí, nakládaných okurek, tradičního kimči nebo libovolné směsi fermentované zleniny. S tímto výrobkem si velice rychle a snadno doma vytvoříte vynikající dobroty napěchované probiotiky a vitamíny. Nakrájenou zeleninu promíchejte se solí (cca 10–15g na kilogram zeleniny), dobře promíchejte a namačkejte do nádoby. Přiloženými kameny zatěžkejte hladinu náplně, uzavřete a nechte kvasit cca 10 dnů při pokojové teplotě. Čím nižší teplota, tím pomalejší kvašení. V pokojové teplotě doporučujeme dělat častěji menší množství, po několika měsících může zelenina překysat a být více kyselá. Osvědčená je metoda, kdy se nechá 2 dny nakvasit v pokojové teplotě a pak se nádoba přendá do chladnějšího prostředí (ideálně 12stC) pro pomalejší dokvašení cca na 2 týdny. Po této době je zelenina krásně kvašená, pokud se nevrátí do vysoké teploty místnosti, nebude již dále téměř kvasit a zůstane velice dlouho křupavá.
Průměr : 17 cm
Výška: 32 cm
Objem: 3 litrů
<iframe width=„560“ height=„314“ src=„//www.youtube.com/embed/muO8uJqqF0c“ allowfullscreen=„allowfullscreen“></iframe>