SANTOKU je neznámějším typem asijského nože a i v Evropě se těší velké oblibě. Tento univerzální nůž je vhodný jak na plátkování, krájení tak i na sekání. V kuchyni si poradí s masem i zeleninou.
Jádro čepele je u kolekce 5000 FCD tvořeno karbidovou ocelí FC61 a je obaleno dalšími 48 vrstvami nerezové oceli, čímž vzniká jedinečný damascénský vzor. Díky speciálnímu kalení oceli a ledování se nůž může pochlubit extrémní tvrdostí 60 Rockwella, která udržuje čepel ostrou a pružnou. Klínový výbrus umožní snadné pronikání zpracovávanými potravinami.
Rukojeť nože ze dřeva Pakka ve tvaru písmena D je zajímavá svojí
strukturou a kresbou dřeva. Celkový elegantní dojem doplňuje patka s logem,
mozaikový čep a červená linka.
Vlastnosti a doporučená údržba