„Kuchyně, kde nenajdete dobrý nůž, není kuchyně.“
Masaharu Morimoto, expert na japonskou kuchyni a šéfkuchař
Extrémně ostrý japonský nůž SUJIHIKI s štíhlou dlouhou čepelí vyniká** v plátkování jemného masa.** Nízká výška čepele snižuje tření a nůž tak snadněji proniká masem. Pokud jste doposud pracovali s evropskými noži, překvapí vás čepel svou neobyčejnou jemností. SUJIHIKI je japonskou zdokonalenou verzí západního filetovacího nože . Bez větší námahy nakrájíte na jemné plátky syrové maso a ryby. Nepřekonatelnou geometrii nože oceníte i při porcování pečeně, šunky nebo drůbežích prsou. Pokud patříte k milovníkům hovězího carpaccia, měl by se tento nůž stát povinnou výbavou vaší kuchyně. Robustní skvěle vyvážená, ergonomická rukojeť z exotického dřeva skvěle padne do ruky a minimalizuje námahu ruky při práci v různých úhlech.
Doporučení: vzhledem k jemnosti čepele, není tento nůž vhodný k práci s masem obsahujících kosti.
Specifikace: délka čepele 24 cm
Potěšení z vaření začíná již přípravnými pracemi, kdy hraje nůž bezkonkurenčně hlavní roli.** Japonské nože řady MIYABI 4000FC** vás budou s grácií provázet všemi rituály přípravy pokrmu. Nože s tradiční rukojetí byly vyvinuty s důrazem na eleganci a maximální praktičnost a bezpečnost.
Čepel nože je vyrobena z FC61 dvakrát tvrzené chromové oceli. K dosažení ještě lepších vlastností bylo použito unikátní kalení postupem CRYODUR®, během kterého je ocel ledována při –196 ° C. Výsledný materiál se může pochlubit výjimečnou tvrdostí. Ruční tradiční ostření Honbazuke je prověřeno stovkami let práce nožířských mistrů. Jedná se o vícefázový proces broušení, kdy je nejprve nůž ostřen za pomoci vertikálního a horizontálního rotujícího brusného kamene a finálně je ostří doleštěno koženým honovacím řemenem. Symetrický brus a ostří Katana edge zaručují snadný průnik surovinami. Vykrojená záštita brání sklouznutí prstů na ostří.
Osmiboká rukojeť poskytuje perfektní kontrolu nad řezem a efektivní podporu při krájení. Ebenové dřevo pakka je díky vysoké vrstevnatosti přirozeně odolné a tvarově stabilní. Ozdobný čep rukojeti je decentní asijsou zdobnou metodou. Dokonalé vyvážení nože přináší komfort a zamezí únavě ruky . Nože MIYABI 4000FC plně uspokojí vaši touhu po precizním nástroji japonského původu.
- <STRONG>Vykrojená záštita zvyšuje bezpečnost používání </LI>- Autentický, úzký japonský tvar
Krása a preciznost jsou hlavní rysy japonské kultury , stejnou filozofii ctí i značka MIYABI z japonského Seki – centra japonského nožířství, již od 14. století. Japonský tradiční výrobce nožů spojil své precizní řemeslné zpracování s osvědčenými výrobní postupy a standardy německé značky ZWILLING J. A. HENKELS. Obchodní skupina ZWILLING si tak mohla své portfolio rozšířit o vlastní výrobu autentických japonských nožů, a to přímo v centru japonského nožířského průmyslu.
Výroba japonských mečů je v Zemi vycházející slunce tradicí již po dlouhá staletí. Samurajské meče byly a jsou obdivovány pro svou jedinečnou eleganci, ostrost, krásu a technickou dokonalost. Precizně zpracované nástroje MIYABI s autentickou japonskou čepelí jsou důstojným následovníkem této tradice. Ohromujíc í, bezmála „chirurgická“** ostrost nožů zachová strukturu používaných surovin.** Buďte nároční jako japonští šéfkuchaři a vašim cílem vždy bude dokonale vypadající chutný pokrm.
Doporučení a údržba: