Japonský nůž NAKIRI má čepel ve tvaru sekáčku. Je vhodný na krájení zeleniny na drobné kousky, které potom lze na širokou čepel nabrat a přemístit či rovnou přidat do vaření. Čepel je široká bez špičky, působí robustně, ale překvapí svou jemností a lehkostí. Proto lze tento nůž použít i ke krájení masa bez kostí.
Jádro čepele je u kolekce 5000 FCD tvořeno karbidovou ocelí FC61 a je obaleno dalšími 48 vrstvami nerezové oceli, čímž vzniká jedinečný damascénský vzor. Díky speciálnímu kalení oceli a ledování se nůž může pochlubit extrémní tvrdostí 60 Rockwella, která udržuje čepel ostrou a pružnou. Klínový výbrus umožní snadné pronikání zpracovávanými potravinami.
Rukojeť nože ze dřeva Pakka ve tvaru písmena D je zajímavá svojí
strukturou a kresbou dřeva. Celkový elegantní dojem doplňuje patka s logem,
mozaikový čep a červená linka.
Vlastnosti a doporučená údržba