Výrobce | Zwilling |
Typ produktu | Japonský nůž Miyabi |
Délka čepele | 11 cm |
EAN | 4009839373870 |
<h4>POPIS Malý japonský nůž na zeleninu Shotoh Zwilling Miyabi z řady 5000FCD má čepel o délce 11 cm , která má** autentický japonský tvar** s damascénským (proměnlivý vzor z různých úhlů pohledu) designem čepele. Ideální na krájení menších kusů ovoce a zeleniny, na loupání, okrajování, čištění ovoce a zeleniny. A můžete ho použít i na špikování masa nebo na vykrajování ovoce a zeleniny (dekorativní řezy).
</p> <p>Tento nůž má vykrojenou záštitu , která brání sklouznutí prstu při krájení a komfortní rukojeť tvaru D pro dokonalé vyvážení a maximální kontrolu nad nožem. Rukojeť je vyrobena z Cocobolo Pakka, což je exotické dřevo, které noži dodává luxusní vzhled. Eleganci podtrhují promyšlené dekorativní prvky jako je zdobná červená linka, která v Japonsku symbolizuje upřímnost, náruživost a nadšení. Mozaikový čep a nerezová patka s logem dodává atmosféru Dálného východu.
Jádro je vyrobeno z dvakrát tvrzené chromové oceli. Damascénský vzhled je vytvořen díky 48 vrstvám nerezové oceli, která je kalena při teplotě – 196 °C, což přináší extrémní tvrdost 60 HRC (Rockwellovy stupnice). Dlouhotrvající ostrost je zajištěna** ručním třífázovým broušením** nožířskými mistry tradiční japonskou technikou. Symetrický brus a ostří Katana Edge zajišťujesnadný průnik surovinami. Vykrojená záštita brání sklouznutí prstů na ostří, a tím zvyšuje bezpečnost při krájení. Ostrost a dlouhou životnost nože zajistíte pravidelnou údržbou pomocí brousku a ocílky. Pro bezpečné a pohodlné uskladnění používejte blok na nože.
Výrobek je dostupný POUZE NA OBJEDNÁVKU! Pro informace o dostupnosti nás kontaktujte na adrese info@chefshop.cz nebo na tel. +420 604 187 028. K dodání zhruba za 4 – 6 týdnů od objednání. Děkujeme za pochopení. SPECIFIKACE Délka ostří: 11 cm
Délka nože: 24,4 cm
Výška čepele: 2,8 cm
Hmotnost: 92 g
Materiál: nerezová ocel, chromovaná ocel, dřevo Cocobolo Pakka
Barva: stříbrná, černá
Záruka: doživotní – na výrobní vady čepele
<style></style>
<h4>
1. Ocel Čepele nožů jsou vyrobeny ze 49 vrstev nerezové
oceli a mají** tvrdost 60 HRC** Rockwellovy stupnice. Jádro nože je vyrobeno
z FC61 (dvakrát tvrzené chromované oceli . Pro dosažení perfektních
vlastností bylo použito unikátní kalení CRYODUR®, kdy je ocel
ledována při teplotě – 196 ° C , díky tomu se čepele chlubí
neobyčejnou tvrdostí. Nože mají unikátní damascénský (proměnlivý vzor
při různém úhlu pohledu) design.
<h3 class=„num“ data-number=„2“>2. Rukojeť Komfortní
rukojeť ve tvaru D je vyrobena z exotického dřeva, které spolu
s promyšlenými detaily dodává nožům luxusní vzhled. Rukojeť
zajišťuje, že máte nad nožem plnou kontrolu a umožňuje pohodlnou a
přesnou práci s nože.
<h3 class=„num“ data-number=„3“>3. Ostří Čepel je
symetricky broušena , což spolu s ostřím Katana Edge
zaručuje snadný průnik surovinami. Třífázové ruční ostření
tradiční japonskou technikou Honbazuke těmi nejzkušenějšími
nožířskými mistry zaručuje nepřekonatelnou ostrost nožů, která je díky
tvrdosti ocele dlouhotrvající.
<h3 class=„num“ data-number=„4“>4. Záštita Záštita nože
poskytuje hladký přechod mezi rukojetí a ostřím nože. Vykrojená
záštita je tvarována tak, aby poskytla co největší
ochranu během krájení (brání sklouznutí prstů na ostří) a
zároveň perfektní vyvážení nože.
VÝHODY A NEVÝHODY <table> <tbody> <tr> <td></td> <td> Čepele nožů jsou vyrobeny ze 49 vrstev nerezové oceli a mají** tvrdost 60 HRC** .
Dokonalé vyvážení nože umožňuje snadnou a bezpečnou manipulaci.
Dlouhotrvající ostrost díky** ručnímu třífázovému broušení** nožířskými mistry.
Pohodlná rukojeť se záštitou, která vyvažuje nůž a chrání prsty.
Unikátní design.
</td> </tr> <tr> <td></td> <td> Vyšší
pořizovací cena.
Není možné nože mýt v myčce na nádobí.
</td> </tr> </tbody> </table> PRAKTICKÉ RADY
V hodné do myčky: NE – pouze ruční mytí
Údržba nožů Zwilling Nepoužívejte nože ke krájení
extrémně tvrdých surovin, jako jsou např. zmražené potraviny!
Mytí a čištění
Nůž Miyabi myjte pouze ručně. Po použití nůž omyjte šetrným čistícím prostředem a ihned ho osušte.
Nevystavujte nůž dlouhému kontaktu s vodou nebo solí.
Čepel můžete v rámci pravidelné údržby otřít hadříkem namočeným v oleji. Zvýší se díky tomu odolnost nože vůči korozi.
Krájecí podložka
Doporučujeme používat flexibilní prkénko na krájení – dřevěné, silikonové či plastové. Příliš tvrdé materiály jako je sklo, granit nebo keramika mohou za jistých okolností poškodit čepel a ostří.
Ostření / broušení
Každý i ten sebelepší nůž dříve či později ztratí svou původní ostrost a je potřeba jej nabrousit. A protože tupý nůž je nebezpečnější než ostrý, doporučujeme nože pravidelně brousit . Pokud na noži vznikne „zub“ či deformita, doporučujeme nůž co nejdříve svěřit do rukou odborníka (osvědčené nožířství).
K ostření doporučujeme používat originální brousky, ocílky a brusné kameny Zwilling .
Bezpečné uložení
Skladujte nože na bezpečném místě (z dosahu dětí), vždy dbejte na to, aby k vám směřovala rukojeť, nikoli čepel. Při skladování by se nože neměly vzájemně dotýkat.
Do dřevěného bloku na nože nebo na magnetickou lištu ukládejte vždy jen očištěné a osušené nože .
Zabraňte ohýbání nože. Chraňte ostří před nárazem.
Pokud nůž delší dobu nepoužíváte, zabalte ho do suché textilie nebo novinového papíru. Olej z tiskařské černi použité na novinovém tisku ochrání čepel před možnou korozí.
Správný nůž
Vždy používejte ten správný nůž – velikost a textura zpracovávaných surovin (masa, zeleniny, ryb, pečiva) se velmi liší, a proto používejte na jednotlivé suroviny specifické krájecí techniky a tedy i specifický nůž.
Zdroj: www.vasekuchyne.cz
<iframe src=„https://www.youtube.com/embed/UCcI-3lS7EU“ width=„336“ height=„189“ frameborder=„0“ allowfullscreen=„allowfullscreen“></iframe> <iframe src=„https://www.youtube.com/embed/ENtZLL4HFnQ“ width=„336“ height=„189“ frameborder=„0“ allowfullscreen=„allowfullscreen“></iframe>
RECEPT – ŠPIKOVANÝ PEČENÝ KRÁLÍK S ČESNEKEM, ŠPENÁTEM A BRAMBOROVÝM KNEDLÍKEM 1 králík, 250 g uzené slaniny, palička česneku, cibule, sůl, pepř, 1 balení sekaného špenátu, sůl, pepř, cibule, lžíce másla, 4 stroužky česneku, 100 l smetany, 1 lžíce hladké mouky, bramborové knedlíky k podávání
Postup:
Zdroj receptu: http://www.fajnsmeker.sk/…spenat-1005/
<iframe src=„https://www.youtube.com/embed/j23×RILXOrc“ width=„560“ height=„315“ frameborder=„0“ allowfullscreen=„allowfullscreen“></iframe> CO DÁL?
Líbí se vám tento produkt? Skvělé! Přidejte ho do košíku a pokračujte v nákupu.
Nevyhovuje vám? Zkuste se podívat na ostatní produkty značky Zwilling nebo na podobné produkty dalších značek.