Jemné struhadlo na citrusovou kůru Zester z řady Premium
Classic americké značky Microplane® je speciálně
určeno na strouhání vnější části slupky citrusových plodů. Anglický
výraz „zest“ označuje nejsvrchnější barevnou vrstvu slupky citrusů,
která obsahuje vonné silice (éterické oleje). Kůra citronů, pomerančů,
limetek a dalších citrusů se v kuchyni hojně využívá k ochucování
nejrůznějších pokrmů, od sladkých dezertů přes zálivky a omáčky po
těstoviny a pečená masa, ale také k jejich dekoraci, a to jak v čerstvé,
tak v kandované podobě.
- Jemné struhadlo typu zester speciálně určené pro strouhání
kůry citrusových plodů
- Maximálně ostrá strouhací plocha o rozměru
20,3 × 2,5 cm
- Štíhlý, ikonický design dřevařské rašple
- Zvládne nastrouhat i tvrdý sýr, zázvor, čokoládu, muškátový
oříšek či lanýže
- Účinné a přesné strouhání bez zbytečné námahy a tlaku
- Ergonomicky tvarovaná měkká rukojeť z vysoce kvalitního plastu se
příjemně a bezpečně drží
- Ochranné gumové zakončení strouhací části zabraňuje poškrábání
pracovní plochy
- Trvale ostrá funkční část z kvalitní nerezové oceli vyrobené
v USA
- Lze zavěsit za otvor v rukojeti
- Snadné čištění pomocí houbičky/kartáčku pod tekoucí vodou
- Vhodné do myčky nádobí
- Včetně ochranného obalu pro bezpečné uložení do
zásuvky
Upozornění: Vzhledem k opravdu vysoké ostrosti struhadel doporučujeme
pro vaši bezpečnost používat rukavice či chrániče prstů
Microplane®!
Citrusová kůra – tipy:
- Pro získání citrusové kůry vybírejte chemicky neošetřené
citrusy
- Plody pečlivě omyjte pod tekoucí studenou vodou
- Lehce je přitom odrhněte prsty od mastnoty a případných nečistot
- Důkladně osušte
- Struhadlo typu zester šikmo opřete o pracovní plochu a jemně strouhejte
povrchovou citrusovou kůru
- Buďte opatrní, abyste nezasáhli do nahořklé bílé vrstvy slupky,
která se nachází těsně pod kůrou
- Plodem postupně otáčejte, dokud nezískáte požadované
množství kůry
- Struhadlo můžete držet i ve vzduchu a strouhat např. rovnou do mísy se
sladkým krémem
- Jemné hoblinky využijte pro přípravu pokrmů nejlépe ihned, dokud je
kůra čerstvá a aromatická
- Plody bez kůry zužitkujete pro získání lahodné šťávy
- Struhadlo očistěte s pomocí houbičky pod tekoucí vodou
Řada Premium Classic stála na začátku příběhu značky
Microplane® v kulinární oblasti. Kanadská hospodyňka zoufalá
z nefunkčního struhadla během přípravy pomerančového koláče si
půjčila manželovu dílenskou rašpli a s nadšením zjistila, s jakou
lehkostí a rychlostí funguje. Z nástroje na obrábění dřeva se tak stalo
velmi efektivní struhadlo, v současnosti vysoce ceněné i mezi
profesionálními šéfkuchaři. Dlouhý a úzký vzhled rašple ponechaný
v původní podobě se stal přímo ikonicky rozpoznatelným designem značky
Microplane®. Z dílny rovnou do kuchyně.