Kovová konvička na kávu v tradičním stylu je krásným doplňkem do
klasické i moderní kuchyně.
<br>
Bílá nerezová konvička na kávu Mauviel M´tradition
Konvička na kávu vyrobená z ušlechtilé oceli s povrchovou úpravou v lesklé bílé barvě je navržena v klasickém, tradičním stylu s roztomilou nerezovou kulatou úchytkou a elegantně jednoduchou rukojetí. Během přípravy vašeho ranního šálku vás přenese do útulné francouzské kuchyně či bistra: vůně horké kávy uvařené z čerstvě namletých zrnek přímo vybízí k zastavení a nostalgickému rozjímání. Nechte se těmito pocity unést a vdechněte své kuchyni teplo a vlídnost starých časů.
Konvička je inspirována léty prověřeným nádobím typickým pro francouzský region Normandie.
Kromě aromatické kávy v ní můžete podávat čaj či jiné horké nápoje, včetně gurmánsky svůdné horké čokolády. Víčko konvičky je opatřeno pojistkou proti uvolnění a rukojeť vyrobená z málo vodivé oceli se nepřehřívá, manipulace s horkou tekutinou je tak zcela bezpečná.
Zaujme jak zastánce klasického stylu, tak milovníky moderního designu, kteří vyhledávají originální kousky pro oživení jednoduchých, minimalistických interiérů. Tato tradiční – nebo chcete-li „retro“ – konvička potěší rovněž jako vkusný dárek.
Je praktická, je chic, zkrátka pravá Francouzka! Tradiční příprava kávy
Konvici vypláchněte horkou vodou. Naplňte ji studenou vodou a na plotýnce přiveďte k varu. Odstavte a vsypejte odměřené množství jemně mleté kávy: pro středně silnou kávu 2 čajové lžičky na 1 šálek, pro silnější kávu 3 čajové lžičky na šálek. Zamíchejte a nechte stát cca 5 minut, aby se usadila kávová sedlina. Připravenou kávu nalévejte přímo do šálků nebo do servírovací porcelánové konvice.
Servírování nápojů
Konvička umožňuje udržet nápoje pro servírování dlouho teplé. Kávu připravenou ve french pressu, překapávači nebo jinou oblíbenou metodou můžete na plotýnce na minimálním stupni udržovat v konvici teplou po celý večer. Stejně tak můžete podávat připravený čaj či horkou čokoládu.
Lze použít na všech tepelných zdrojích. Myjte v ruce.