<h4>** <h4>POPIS Konvice na čaj s nerezovým sítkem** LT7027
z řady Verre od výrobce Lamart je vyrobena z odolného skla. Objem
konvice je 1,5 l . Je vhodná na čaj, teplé i studené
nápoje . Obsahuje nerezové sítko na sypaný čaj,
které můžete použít i na čerstvé bylinky nebo třeba kousky ovoce při
přípravě domácí limonády. Rukojeť konvice i víčko jsou vyrobeny
z odolného plastu. Víčko je uzpůsobeno pro snadný přístup
k čištění a plnění nádoby .
SPECIFIKACE Průměr: 13 cm
Výška: 15,5 cm
Objem: 1,5 l
Materiál: sklo, plast
Barva: průhledná, černá
VÝHODY A NEVÝHODY <table> <tbody> <tr>
<td></td> <td> Konvice na čaj je vyrobena
z odolného skla.
Vhodná na čaj, domácí limonády atd.
Obsahuje nerezové sítko na sypaný čaj, bylinky nebo čerstvé ovoce.
Madlo je vyrobeno z odolného plastu.
Plastové víčko umožňuje snadná přístup k čištění a plnění
konvice.
</td> </tr> </tbody> </table> **
PRAKTICKÉ RADY Vhodné do myčky:** NE
NÁVOD K POUŽITÍ
BEZPEČNOSTNÍ UPOZORNĚNÍ
Vlivem vysoké nebo nízké teploty může dojít k poškození nádoby nebo víka prasknutím.
Při použití kovových nástrojů (např. nůž, vidlička) může dojít k poškození (poškrábání) povrchu.
Při použití drsných a agresivních čistících prostředků může dojít k poškození povrchu (např. žíravé prostředky na čištění trub).
Při neopatrné manipulaci (např. s víkem) může dojít k poškození povrchu (otlučením). Tyto stopy nemají sebemenší vliv na kvalitu přípravy nápojů ani celkovou životnost nádoby, pouze je narušen estetický vzhled.
</p> NÁVOD NA PŘÍPRAVU ZELENÉHO ČAJE <p>Na
1 šálek zeleného čaje zalijte 1 čajovou lžičku (2 – 3 g) čajové
směsi vodou o teplotě 80 °C a louhujte 3 – 4 minuty.
ZELENÝ ČAJ A JEHO ÚČINKY NA ZDRAVÍ Zelený čaj vzniká
tak, že se čajové lístky čajovníku čínského sesbírají a krátce po
otrhání jsou vystaveny vysokým teplotám (pára/sušení). Díky tomu se
zabrání jejich oxidaci a zabrání se tak ztrátě síly čajových lístků.
Zelený čaj neprochází fermentací (kvašení) a zachová si tak své
účinky.
Zelený čaj má** jedinečnou chuť a blahodárné účinky na zdraví** .
Působí povzbudivě (odstraňuje únavu). V tradiční medicíně v Číně,
Japonsku, Indii a v Thajsku se používal na hojení ran, snižování
horečky, zástavu krvácení, snižování krevního cukru a na zlepšení
trávení. Jsou prokázány** pozitivní účinky pití zeleného čaje** na
činnost srdce, prevenci srdečních onemocnění , léčbu
nervového systému, oparů, akné, poruch trávení, podporu funkcí mozkové
činnosti a močového ústrojí, tišení žízně, na prevenci únavy a
duševní vzpruhu. Zelený čaj obsahuje antioxidanty, podporuje
imunitu, zlepšuje metabolismus , urychluje spalování tuků, snižuje
cholesterol a je** účinnou prevencí cukrovky a rakoviny** . Navíc má
antibakteriální účinky, ničí tedy bakterie v ústní dutině a působí
jako prevence proti zubnímu plaku.
DRUHY ZELENÉHO ČAJE Mezi nejznámější odrůdy
zeleného čaje patří Sencha a** Matcha** .**
Zelený čaj Sencha** je nejrozšířenější typ japonského zeleného čaje.
Čajové listy, u kterých bylo napařením zabráněno oxidaci, jsou svinuty
do tenkých tmavě zelených jehliček. Čaj Matcha je
japonský mletý čaj, který vzniká ze speciálního zeleného čaje. Matcha
čaj se používá především při čajových obřadech, ale také
v potravinářství (barvivo zmrzlin, japonských sladkostí).
KDY A JAK ČASTO PÍT ZELENÝ ČAJ? Doporučujeme pít zelený
čaj** pravidelně – nejlépe každý den** . Díky obsahu kofeinu není
vhodné jej pít večer před spánkem.
NEJČASTĚJŠÍ CHYBY PŘI PŘÍPRAVĚ ZELENÉHO ČAJE
</p> NÁVOD NA PŘÍPRAVU ČERNÉHO ČAJE <p>Na
1 šálek černého čaje zalijte 1 čajovou lžičku (2 – 3 g) čajové
směsi vodou o teplotě 90 °C a louhujte 4 – 5 minut.
ČERNÝ ČAJ A JEHO ÚČINKY NA ZDRAVÍ Černý čaj
prochází delší oxidací (fermentace = kvašení) než zelený čaj, a proto
má silnější vůni, kterou si udrží několik let. Po sklizni se čajové
lístky nechají nejprve zavadnout pomocí proudění vzduchu. Poté se lístky
zpracují (drcením, řezáním nebo stočením) a nechají se oxidovat
(úroveň oxidace určuje kvalitu čaje – čím delší oxidace, tím
kvalitnější čaj a jemnější chuť). Následně se čajové lístky suší,
aby se zabránilo další oxidaci.
Černý čaj má blahodárné účinky na zdraví . Snižuje
krevní tlak, podporuje imunitní systém, působí jako prevence
některých onemocnění (rakovina, cukrovka), má antivirové
účinky, podporuje metabolismus , napomáhá spalování
tuků, snižuje riziko vzniku aterosklerózy, srdečního infarktu a mozkové
mrtvice, má pozitivní vliv na trávicí soustavu, zlepšuje průtok krve a
snižuje hladinu cholesterolu v krvi, podporuje zdraví kostí, zpomaluje
stárnutí pokožky, zabraňuje vzniku vrásek a ztrátě elasticity pokožky.
Navíc pomáhá v boji proti stresu, snižuje bolest hlavy, potlačuje únavu,
zvyšuje koncentraci a výkonnost .
DRUHY ČERNÉHO ČAJE Mezi nejznámější odrůdy
černého čaje patří Earl Grey a Darjeeling. Čaj Earl
Grey je oblíbená směs černého čaje s příchutí bergamotu. Má
silnou chuť a pro její zmírnění čaj můžete podávat s mlékem.
Čaj Darjeeling je označován jako tzv. „šampaňské mezi
čaji“ a vyniká nevtíravou muškátovou chutí a nádhernou vůní.
KDY A JAK ČASTO PÍT ČERNÝ ČAJ? Černý čaj můžete pít
denně například místo kávy. Jelikož černý čaj
obsahuje kofein , doporučujeme ho pít ráno (vzpruží vás do
nového dne). Upozorňujeme však, že černý čaj má diuretické účinky
(močopudné → odvodňuje), a proto to s jeho pitím nepřehánějte. Bohatě
postačí šálek černého čaje denně, který je vhodné zapít sklenicí
vody (tak jako u kávy).
</p> NEJČASTĚJŠÍ CHYBY PŘI PŘÍPRAVĚ ČERNÉHO ČAJE <p>1. Nesprávná teplota vody při zalití čaje – černý čaj vyžaduje teplotu 90 °C , při teplotě vyšší má hořkou chuť, při příliš nízké teplotě má čaj vodovou chuť.
2. Nesprávná doba louhování – černý čaj louhujte 4 – 5 minut , při delším louhování než 4 minuty je výsledkem hořká chuť a tmavá barva a čaj bude mít spíše uklidňující účinky, než povzbudivé.
3. Nesprávná dávka čaje – na jeden šálek černého čaje
použijte 2 – 3 g čaje , doporučujeme přesně
odvážit.
SLADIT NEBO NESLADIT ČAJ? Čaj si nejlépe vychutnáte
neslazený. Jedině tak můžete vnímat naplno jeho chuť, vůni a pití čaje
se pro vás stane opravdovým zážitkem plným vjemů.
Čaje připravujte podle následující tabulky.
<style></style>
Typ čaje
Teplota vody
Doba louhování
</p> <p>RECEPT NA DOMÁCÍ CITRONÁDU
3 velké citrony (chemicky neošetřené), 750 ml perlivé nebo neperlivé vody, 100 g krupicového cukru, několik kostek ledu
Postup:
Šťávu a kůru z citronů zalijte perlivou nebo neperlivou vodou. Přisypte krupicový cukr a míchejte, dokud se cukr nerozpustí. Vzniklou směs rozlijte do sklenic s několika kostkami ledu.
TIP: Můžete přidat i čerstvou mátu. Místo cukru můžete použít jiné sladidlo výborný je například bezinkový sirup. Pro dospělé můžete přidat trochu vodky nebo džinu.
Zdroj receptu: www.apetitonline.cz
<iframe src=„https://www.youtube.com/embed/trph4Q8aFSk“
width=„560“ height=„315“ frameborder=„0“
allowfullscreen=„allowfullscreen“></iframe>
CO DÁL? Líbí se vám tento produkt? Skvělé! Přidejte ho
do košíku a pokračujte v nákupu.
Nevyhovuje vám? Zkuste se podívat na ostatní produkty značky Lamart nebo na podobné produkty dalších značek.