Materiál | hliníkové |
Požadované vlastnosti | Poklice;vhodné do trouby |
Objem | více než 6 l |
Druh | zapékací misky;hranaté |
Barva | bílá |
Výška | 18 cm |
Délka | 41,5 cm |
Šířka | 25,5 cm |
Vhodné pro | klasické sporáky (plyn, elektrika, sklokeramická deska) |
Vhodné do myčky | ano |
Vhodné do trouby | ano do 220°C |
Výrobce | Lamart |
<h4>POPIS Keramický pekáč HL0803 z řady Aromaod výrobce Lamart je vyroben z odolného hliníku a je opatřen keramickým nepřilnavým vnitřním povrchem , který zabraňuje přichytávání vařeného pokrmu a umožňuje** zdravé vaření s malým množstvím tuku a rychlý rozvod tepla** . Díky tomu uspoříte elektrickou energii při vaření i čas.
Keramický povrch je ekologický , neobsahuje PTFE ani PFOA.
Při přehřátí pekáče se z povrchu nevypařují žádné toxické výpary.
Pekáč je odolné proti mechanickému poškození a vůči
vysokým teplotám až 250 °C. Pekáč je vhodný do trouby do 220 °C, na
všechny typy vařičů kromě indukce a do myčky na nádobí. Pekáč má
obdélníkový tvar a je opatřen úchopy pro pohodlnou
manipulaci a poklicí z varného skla s otvorem pro odvod
páry a maximální kontrolu nad průběhem vaření.
SPECIFIKACE Délka: 41,5 cm
Šířka: 25,5 cm
Výška: 18 cm
Objem: 8,5 cm
Materiál: hliník, keramický vnitřní porvrch, varné sklo (poklice)
Barva: šedá, bílá
VÝHODY A NEVÝHODY <table> <tbody> <tr>
<td></td> <td> Pekáč je vyroben z kvalitního a odolného
hliníku.
Nepřilnavý keramický vnitřní povrch pro zdravé vaření s minimem tuku a rychlý rozvod tepla.
Keramický povrch je ekologický.
Pekáč je odolný vůči vysokým teplotám a mechanickému poškození.
Úspora elektrické energie díky výborné tepelné vodivosti.
Snadná údržba a čištění.
Vhodné na všechny typy vařičů (kromě indukční desky), do myčky a do
trouby.
</td> </tr> </tbody> </table> <h4
id=„NEnazor“>PRAKTICKÉ RADY Vhodné na sporák:
plynový, elektrický, sklokeramickou desku a halogenový vařič
Vhodné do trouby: Ano, do 220 °C
Vhodná do myčky: Ano
NÁVOD K POUŽITÍ
BEZPEČNOSTNÍ UPOZORNĚNÍ
Vlivem vysoké teploty (nad 250 °C) může dojít k poškození plastové rukojeti nádoby nebo víka, např. při umístění rukojeti do blízkosti hořáku, žhavicí spirály, stěny trouby apod.
Při použití ostrých kovových nástrojů může dojít k poškození (poškrábání, proříznutí) povrchu (např. nůž, vidlička).
Při použití drsných a agresivních čisticích prostředků může dojít k poškození povrchu (např. žíravé prostředky na čištění trub).
Při neopatrné manipulaci (např. víkem) může dojít k poškození povrchu (otlučením). Tyto „stopy“ nemají sebemenší vliv na kvalitu přípravy jídla ani celkovou životnost nádoby, pouze je narušen esteticky vzhled.
Vlivem nastavení vysoké teploty zdroje tepla, může dojít k poškození povrchu (spálení).
</p> RECEPT NA GRATINOVANÉ SMETANOVÉ BRAMBORY <p>800 g brambor, 400 ml smetany (31%), 100 g parmazánu / sýru Grana Padano, sůl, pepř, muškátový oříšek
**Postup:
** 1. Brambory oloupejte a nakrájejte na tenké plátky.
2. Smetanu ochuťte solí, pepřem a troškou muškátového oříšku. Přidejte strouhaný parmezán a zamíchejte.
3. Brambory naskládejte do pekáčku a zalijte ochucenou smetanou.
4. Pečte v troubě vyhřáté na 170 °C cca 40 minut (do zlatova).
<iframe src=„https://www.youtube.com/embed/XrOASWZyoew“
width=„560“ height=„315“ frameborder=„0“
allowfullscreen=„allowfullscreen“></iframe>
CO DÁL? Líbí se vám tento produkt? Skvělé! Přidejte ho
do košíku a pokračujte v nákupu.
Nevyhovuje vám? Zkuste se podívat na ostatní produkty značky Lamart nebo na podobné produkty dalších značek.