Výrobce | Lamart |
Objem | 6 l |
Materiál | Nerezová ocel |
Vlastnosti | Vhodné na indukci |
Typ produktu | Hrnec |
Průměr v cm | 22 cm |
Vlastnosti | Vhodné do myčky na nádobí |
Vlastnosti | Vhodné do trouby |
Vlastnosti | S poklicí |
EAN | 8590669186891 |
<h4 id=„ikonky“>** POPIS Nerezový hrnec s poklicí na těstoviny** LT1067 od výrobce Lamart je vyroben nerezové oceli 18/0 a je opatřen silným sendvičovým dnem. Součástí hrnce je poklice, cedník a napařovací nástavba . Tento hrnec je ideální pro přípravu těstovin nebo třeba zeleniny v páře. Napařovací vložka je opatřena** integrovanými úchopy** a cedník má rovněž úchop.
Poklice je vyrobena** z odolného skla** a je v ní otvor pro odvod
páry a pro dokonalou kontrolu nad vařením . Hrnec na těstoviny
můžete používat na všech typech vařičů včetně indukce a můžete ho
mýt v myčce na nádobí.
SPECIFIKACE Průměr: 22 cm
Výška: 16
Objem: 6 l
Materiál: nerezová ocel 18/0
Barva: stříbrná
VÝHODY A NEVÝHODY <table> <tbody> <tr>
<td></td> <td> Hrnec je vyroben z kvalitní** nerezové oceli
18/0** , která je hygienická, odolná proti korozi, nechytá pachy ani chutě
a snadno se udržuje a čistí.
Hrnec obsahuje poklici, cedník a napařovací vložku.
Poklice je opatřena otvorem pro odvod páry a pro max. kontrolu nad vařením.
Napařovací vložka je opatřena integrovanými madly a cedník má také úchop.
Silné sendvičové dno umožňuje použití na všech typech vařičů včetně indukce.
Vhodný do myčky na nádobí.
</td> </tr> </tbody> </table> PRAKTICKÉ RADY
Vhodné na sporák: plynový, elektrický, sklokeramickou desku
i indukci
Vhodné do trouby: Ano, do 220 °C
Vhodné do myčky: Ano
NÁVOD K POUŽITÍ
BEZPEČNOSTNÍ UPOZORNĚNÍ
Vlivem vysoké teploty (nad 220 °C) může dojít k poškození nádoby nebo víka.
Při použití ostrých kovových nástrojů může dojít k poškození (poškrábání) povrchu (např. nůž, vidlička).
Při použití drsných a agresivních čisticích prostředků může dojít k poškození povrchu (např. žíravé prostředky na čištění trub).
Při neopatrné manipulaci (např. s víkem) může dojít k poškození povrchu (otlučením). Tyto „stopy“ nemají sebemenší vliv na kvalitu přípravy jídla ani celkovou životnost nádoby, pouze je narušen esteticky vzhled.
Vlivem nastavení vysoké teploty zdroje tepla, může dojít k poškození povrchu (spálení).
</p> TĚSTOVINY <p>Těstoviny
pocházejí z Itálie a připravují se speciální mouky na těstoviny tzv.
semolinové mouky (bílá pšeničná mouka z tvrdé pšenice), která má
vysoký obsah lepku. Můžete zvolit těstoviny vaječné a bezvaječné,
celozrnné (pšeničné, špaldové atd.) a dokonce i bezlepkové
(kukuřičné, rýžové, pohankové).<sup
id=„cite_ref-zdrav.C3.A1-kucha.C5.99ka.cz2-0“
class=„reference“></sup>
DRUHY TĚSTOVIN Existuje spousta druhů těstovin. Mezi ty
nejznámější patří špagety, tagliatelle, pappardelle, penne, lasagne,
farfalle, fusilli, gnocchi, tortellini, ravioly, canelloni.
Špagety – dlouhé kulaté nudle široké 2 mm, ideální na špagety carbonara (se šunkou, parmezánem, vejcem) nebo Aglio e Olio (s olivovým olejem, česnekem a chilli)
Tagliatelle – dlouhé ploché nudle široké 0,65 – 1 cm, ideální s omáčkami (např. hříbková, boloňská)
Pappardelle – dlouhé ploché nudle široké asi 1 cm, stočené do klubíčka, ideální s omáčkami
Penne – krátké široké kulaté duté těstoviny se zkosenými kraji, vhodné k omáčkám, do salátů
Lasagne – široké tenké pláty obdélníkového tvaru, perfektní na přípravu stejnojmenného pokrmu (lasagne s boloňskou omáčkou)
Farfalle – těstoviny ve tvaru motýlků (mašliček), ideální do salátů
Fusilli – těstoviny ve tvaru vřeten, perfektní do salátů
Gnocchi – noky z bramborového těsta, ideální s houbovou omáčkou
Tortellini – taštičky ve tvaru prstýnku, plněné např. sýrem nebo masem
Ravioli – taštičky tvaru čtverečků, pleněné např. špenátem a ricottou
Canelloni – duté těstoviny o délce 8 – 10 cm a průměru 2 cm, plní se např. rajčatovou omáčkou
</p> RECEPT NA DOMÁCÍ TĚSTOVINY <p>Ingredience
6 žloutků, 4 vejce, 300 g mouky na těstoviny, 300 g hladké mouky, 4 lžíce olivového oleje, voda dle potřeby (max. 100 ml), 1 lžíce soli
Postup
<table> <tbody> <tr> <td></td> <td>
</td> <td></td> <td> </td> <td></td>
<td> </td> <td></td> </tr> <tr> <td>
1 . Ze všech surovin vypracujte tuhé těsto
(propracujte do úplného spojení).
</td> <td> </td> <td> 2 . Těsto
zabalte do potravinové fólie a nechte minimálně
30 minut odpočívat v lednici.
</td> <td> </td> <td> 3 . Odpočaté
těsto vyválejte strojkem na těstoviny , nebo válečkem, na
2 mm tenké a 40 cm dlouhé pláty.
</td> <td> </td> <td> 4 . Na
libovolném nástavci strojku otáčením kličky vykrajujte
požadované tvary.
</td> </tr> </tbody> </table> CO DÁL?
Líbí se vám tento produkt? Skvělé! Přidejte ho do košíku a pokračujte
v nákupu.
Nevyhovuje vám? Zkuste se podívat na ostatní produkty značky Lamart nebo na podobné produkty dalších značek.