<h2 class=„font4“>Dárkové sady koření v designové krabičce Naše pepře a koření jsou špičkou na světovém trhu a díky tomu již stihly získat několik cen na mezinárodních gastronomických soutěžích. Praktické tubusy, které je možné použít i jako kořenky, jsou vsazeny do krabičky s tématikou chrámu Angkor Wat a Kampotského pepře. Designové krabičky dodají sadě dvou a nebo tří pepřů či koření šmrnc a kouzlo exotické Kambodži, odkud všechny naše voňavé poklady pocházejí. Je to skvělý dárek pro muže či ženu, milovníky gastronomie, grilování a vaření!
Kvalitní mlýnek na pepř La Plantation
Již nemusíte dlouze hledat, kde poměr cena a výkon
u mlýnku dosáhne maxima – již jste našli! Mlýnek La Plantation
s elegantním akrylovým tělem má velice kvalitní keramický
mechanismus CrushGrind z Dánska s nastavitelnou hrubostí mletí .
Kámen lze po vyšroubování regulačního šroubu vyjmout a snadno
vyčistit.
<h2>Mlýnek na pepř a sůl Keramický mechanismus je
neutrální ke koření – mlýnek lze tedy použít
k mletí pepře ale i soli, průhledné tělo mlýnku dá navíc vyniknout
koření a jeden typ mlýnku můžete použít na sůl i pepř –
vidíte co je uvnitř !
Mlýnek na koření mnoha druhů Mlýnek je české
výroby , mechanismus CrushGrind je dánský s 25 letou
zárukou – o dlouhotrvající radost z mlýnku tedy nemusíte mít
obavy. Mlýnek má nastavitelnou hrubost – lze jej tedy přizpůsobit
použití, které zrovna potřebujete – jemné mletí např. do polévky nebo
hrubé mletí na steaky – ani jedno není problém. Mlýnek si dokonce
poradí i s dlouhým pepřem nebo třeba kardamom pro něj také není
problém. Dokonce v něm lze umlít i koření, které má charakteristiku
bylin – např. lemon grass!
Praktický mlýnek U tohoto mlýnku zůstává nastavená
hrubost beze změny – hrubost mletí se reguluje šroubem na kameni vespod
mlýnku, otáčením se tedy nezmění.
Mlýnek pro restaurace Mlýnek má mlecí kámen vespod a lze
jej vyjmout a pohodlně čistit – je tedy vhodný i do provozu
restaurace .
Poznámka:
Mlýnek je vhodný na černý, červený nebo bílý pepř a jejich variace
(např. zauzený pepř), fermentovaný pepř není určený k mletí
v mlýnku ale k přímé konzumaci!
<h2 class=„font4“>Kampotský pepř černý
(zauzený) Nejvíce známá podoba plodů rostliny Piper nigrum.
Zelený pepř je ručně sklízený a po několik dní
sušený na slunci . V tuto dobu vzniká jeho černá barva,
od červeného pepře se liší zralostí bobulí – červený pepř tvoří
pouze zcela zralá zrnka ručně vytříděná kuličku po kuličce.
Černý Kampotský pepř vyniká nejvyšší intenzitou ale zároveň velice
delikátním aroma které přichází po úvodní pálivosti s tóny
eukalyptu a máty v jedinečné harmonii. Kromě klasické podoby je
dostupný rovněž jako unikátní fermentovaný pepř .
<h2>Jak se vyrábí pravý Kampotský černý pepř? Od
února probíhá po dobu následujících třech měsíců intenzivní sklizeň.
Stabilní tým zaměstnanců farmy je posílen o denní pracovníky, kteří
pomáhají se sklizní, rostlinu od rostliny, klas od klasu, kuličku po
kuličce. Pouze klasy s pepřem krásně sytě zelené barvy jsou sklizeny a
předány dále do procesu zpracování na farmě. Zbývající klasy pepře
zůstávají stále na rostlině a čekají na svůj okamžik při dalším kole
sklizně.
Sklizeň je zpracována ještě v den sběru, tak aby byla zachována maximální kvalita . Klasy pepře jsou otrhány, pak jsou zrníčka pepře tříděna, myta a dále zpracována. Sušení na slunci trvá obvykle 2–3 dny , během kterých pepř změní barvu na černou. Během této doby se také mění chuť a aroma pepře, charakteristické vlastnosti Kampotského pepře.
Po usušení jsou jednotlivá zrnka tříděna ručně a
kuličku po kuličce hodnocena co do barvy, velikosti a neporušenosti zrna.
Pouze zrnka pepře splňující přísná kritéria PGI mohou
opustit region Kampot s označením Kampot pepper . Jedním
z kritérií je velikost – pouze zrnka o velikosti minimálně 4mm
s nádhernou tmavě černou barvou mohou pokračovat ve zpracování dále.
Jak se vyrábí zauzený pepř? Zauzený Kampotský pepř je
speciální postup vyvinutý v La Plantation, kde je klasický prémiový
výběr pepře zauzen za nízké teploty na kouři z kokosových slupek
a rýžové slámy . Pepř tak získá vynikající kouřové aroma
které ale nepřebije jeho charakteristiky.
<h2>Použití černého Kampotského pepře: Vynikající
k dochucení masa nebo zeleniny, pomalu vařených pokrmů a zejména steaků a
BBQ včetně tmavých omáček a polévek.
Každé balení obsahuje pouze 100% organickou kvalitu toho nejlepšího Kampotského černého pepře, ručně zpracovaného, sluncem sušeného a ještě na farmě zavakuovaného. Pokud chcete jeho kvalitu uchovat co nejdéle, skladujte jej ve skle na temném místě.
Každé balení má uzavřený obsah který je bez kontaktu s vnějším prostředím od chvíle usušení na farmě až po okamžik kdy se jej rozhodnete použít – zachovává tedy maximální možnou kvalitu pepře, jeho chuť i aroma. Nemusíte se tedy přespříliš obávat skladování uzavřených balení, po otevření skladujte nejlépe na tmavém, suchém a chladném místě ve skle. Pro nejlepší zážitek doporučujeme čerstvě mletý pepř.
</p> Kde se pěstuje náš Kampotský pepř? <p>Do České republiky dovážíme ten nejkvalitnější pravý Kampotský pepř z Kambodži , naším výhradním dodavatelem je farma La Plantation. Nathalie Chaboche a Guy Porré jsou autory jedinečného projektu La Plantation zaměřeného na Kampotský pepř a další koření v organické kvalitě v Kambodži. Díky tomuto projektu máte možnost provonět svoji kuchyni tím nejkvalitnějším pepřem v nejlepší světové kvalitě s certifikací původu PGI a Fair Trade . Součástí projektu je podpora rozvoje pěstování pepře v regionu, pomoc menším farmářům s uplatněním jejich produktů na trhu ale také samostatný projekt Les Écoles De La Plantation – podpora místní školy a vzdělání místních dětí – investice do budoucnosti celého regionu.
Produkty La Plantation si již získaly přízeň mnoha
Michelinských šéfkuchařů a jsou držiteli několika
prestižních ocenění !
<h2 class=„font4“>Tradiční chilli v organické
kvalitě z Kambodži Khmerské chilli zauzené studeným
kouřem ze slupek kokosu a rýžové slámy ve výjimečné kvalitě.
Organické pěstování je samozřejmostí, khmerské chilli navíc není tak
pálivé jako indické nebo thajské – můžete jej tak bez obav běžně
používat v kuchyni.