<h2 class=„font4“>Dárkové sady koření
v designové krabičce Naše pepře a koření jsou špičkou na
světovém trhu a díky tomu již stihly získat několik cen na mezinárodních
gastronomických soutěžích. Praktické tubusy, které je možné použít
i jako kořenky, jsou vsazeny do krabičky s tématikou chrámu Angkor Wat a
Kampotského pepře. Designové krabičky dodají sadě dvou a nebo tří
pepřů či koření šmrnc a kouzlo exotické Kambodži, odkud všechny naše
voňavé poklady pocházejí. Je to skvělý dárek pro muže či ženu,
milovníky gastronomie, grilování a vaření!
<h2 class=„font4“>Kampotský pepř černý
v tubusu Nejvíce známá podoba plodů rostliny Piper nigrum. Zelený
pepř je ručně sklízený a po několik dní sušený
na slunci . V tuto dobu vzniká jeho černá barva, od červeného
pepře se liší zralostí bobulí – červený pepř tvoří pouze zcela
zralá zrnka ručně vytříděná kuličku po kuličce.
Černý Kampotský pepř vyniká nejvyšší intenzitou ale zároveň velice
delikátním aroma které přichází po úvodní pálivosti s tóny
eukalyptu a máty v jedinečné harmonii. Kromě klasické podoby je
dostupný rovněž jako unikátní fermentovaný pepř .
<h2>Jak vzniká Kampotský pepř? Od února probíhá po
dobu následujících třech měsíců intenzivní sklizeň. Stabilní tým
zaměstnanců farmy je posílen o denní pracovníky, kteří pomáhají se
sklizní, rostlinu od rostliny, klas od klasu, kuličku po kuličce. Pouze klasy
s pepřem krásně sytě zelené barvy jsou sklizeny a předány dále do
procesu zpracování na farmě. Zbývající klasy pepře zůstávají stále na
rostlině a čekají na svůj okamžik při dalším kole sklizně.
Sklizeň je zpracována ještě v den sběru, tak aby byla zachována maximální kvalita . Klasy pepře jsou otrhány, pak jsou zrníčka pepře tříděna, myta a dále zpracována. Sušení na slunci trvá obvykle 2–3 dny , během kterých pepř změní barvu na černou. Během této doby se také mění chuť a aroma pepře, charakteristické vlastnosti Kampotského pepře.
Po usušení jsou jednotlivá zrnka tříděna ručně a
kuličku po kuličce hodnocena co do barvy, velikosti a neporušenosti zrna.
Pouze zrnka pepře splňující přísná kritéria PGI mohou
opustit region Kampot s označením Kampot pepper . Jedním
z kritérií je velikost – pouze zrnka o velikosti minimálně 4mm
s nádhernou tmavě černou barvou mohou pokračovat ve zpracování dále.
<h2>Použití černého Kampotského pepře: Vynikající
k dochucení masa nebo zeleniny, pomalu vařených pokrmů a zejména steaků a
BBQ včetně tmavých omáček a polévek.
Každé balení obsahuje pouze 100% organickou kvalitu toho nejlepšího Kampotského černého pepře, ručně zpracovaného, sluncem sušeného a ještě na farmě zavakuovaného. Pokud chcete jeho kvalitu uchovat co nejdéle, skladujte jej ve skle na temném místě.
Každé balení má zatavený obsah, který je bez kontaktu s vnějším prostředím od chvíle usušení na farmě až po okamžik kdy se jej rozhodnete použít – zachovává tedy maximální možnou kvalitu pepře, jeho chuť i aroma. Nemusíte se tedy přespříliš obávat skladování uzavřených balení, po otevření skladujte nejlépe na tmavém, suchém a chladném místě ve skle. Pro nejlepší zážitek doporučujeme čerstvě mletý pepř.
</p> Kde se pěstuje náš Kampotský pepř? <p>Do České republiky dovážíme ten nejkvalitnější pravý Kampotský pepř z Kambodži , naším výhradním dodavatelem je farma La Plantation. Nathalie Chaboche a Guy Porré jsou autory jedinečného projektu La Plantation zaměřeného na Kampotský pepř a další koření v organické kvalitě v Kambodži. Díky tomuto projektu máte možnost provonět svoji kuchyni tím nejkvalitnějším pepřem v nejlepší světové kvalitě s certifikací původu PGI a Fair Trade . Součástí projektu je podpora rozvoje pěstování pepře v regionu, pomoc menším farmářům s uplatněním jejich produktů na trhu ale také samostatný projekt Les Écoles De La Plantation – podpora místní školy a vzdělání místních dětí – investice do budoucnosti celého regionu.
Produkty La Plantation si již získaly přízeň mnoha
Michelinských šéfkuchařů a jsou držiteli několika
prestižních ocenění !
Čím je speciální Fleur de Sel? Solná pole regionu Kampot
profitují z výjimečných meteorologických podmínek během období sucha od
ledna do dubna. Produkují přírodní sůl nejvyšší kvality oceňovanou
světovými šéfkuchaři a gurmány. Je to 100% přírodní produkt bez
jakýchkoliv příměsí a úpravy po usušení. Flower of Salt z Kampotu jsou
jemné sněhově bílé krystalky s průhlednou texturou. Krystalky jsou méně
slané než jejich bratranec z Guérande, jsou určeny k přímé aplikaci na
pokrm.
<h2>
Pro zobrazení více produktů odeberte některý z filtrů