Materiál | nerez ocel |
Požadované vlastnosti | Profesionální;Šlehání;Hnětení |
Hmotnost | 6,5 kg |
Objem nádoby | 3,3 l |
Barva | šedá |
Výška | 31 cm |
Délka | 31 cm |
Šířka | 20 cm |
Vhodné do myčky | ano, ale jen některé části |
Výkon | 250 W |
KitchenAid | kuchyňské spotřebiče |
Výrobce | KitchenAid |
<style></style> <style></style> POPIS </p> <p>Kuchyňský robot KitchenAid Artisan 5KSM3311 MINI je zmenšená verze kuchyňského robota KitchenAid Artisan 5KSM125 (objem mísy 4,3l). Robot je o 20% menší a o 25% lehč í jako ostatní kuchyňské roboty s vyklápěcí hlavou. Objem mísy je 3,3 l a s přehledem připravíte těsto na domácí pizzu či vánočku z množství mouky až 680 g. Vybrat si můžete z 10 rychlostních stupňů + 1/2 mezistupeně, který je skutečně velmi pomalý a tichý, ideální na velmi jemné vmíchávání např. bílky do těsta.
Tento MINI kuchyňský robot je perfektní do malých kuchyní ne bo na přípravu menších porcí . Robot má elegantní, nadčasový a jednoduchý design s vyklápěcí hlavou. Na spodní části robota jsou protismykové gumové podložky , které zabezpečují stabilitu robota na každém druhu povrchu. Planetární systém mixování, činnost robota je rotační (příslušenství není ukotveno na jednom místě, rotačně se pohybuje od středu až po okraj mísy, a tak zabezpečuje rychlé a rovnoměrné rozmíchání).
Obsahuje základní příslušenství : nerezová mísa 3,3 l, plochý šlehač, hnětací hák, šlehací metla. Všechny nástavce jsou vyrobeny z kovu. Hák a plochý šlehač mají bílý nátěr podobný keramice.
Dooupit si můžete příslušenství kromě: pracovních mís s větším
objemem, zmrzlinovače a ohřevných mís.
<style></style> SPECIFIKACE Rozměry robota (v x š x
d): 31,2 × 19,8 × 31,2 cm
Rozměry balení (v x š x d): 38,4 × 40,6 × 26,2 cm
Výška robota s vyklopenou hlavou: 45 cm
Hmotnost robota: 6,5 kg
Hmotnost balení: 8,3 kg
Objem mísy: 3,3 l
Příkon: 250 W
Otáčky: 40 – 200 otáček za minutu
Počet rychlostí: 1 – 10
Napětí: 220 – 240 V / 50 – 60 Hz
Délka el. kabelu: 1,22 m
Barva: matná šedá
Materiál: nerezová ocel (konstrukce + mísa), litý zinek (motor), guma (protismyková podložka), kov (nástavce)
Příslušenství: nerezová mísa 3,3 l, hnětací hák, plochý šlehač, šlehací metla
NÁZOR EXPERTA MARKA RAUVOLFA “My máme doma mixér a konvici KitchenAid a nemůžu si je vynachválit. Kdybychom já nebo má partnerka alespoň trochu pekli, tak bych vůbec neváhal a tenhle robot si koupil. Jistě, cena je trošku vyšší, ale kvalita se téměř blíží profesionálním přístrojům. Navíc je to investice do budoucnosti, neboť tento přístroj vám vydrží celý život.”
VÝHODY A NEVÝHODY <table> <tbody> <tr> <td></td> <td> Kvalita zpracování, která nemá v tomto odvětví konkurenci.
Retro design ozvláštní vaši kuchyň a zaujme i vaše přátele.
Rovnoměrné a důkladné promíchání díky planetárnímu pohybu.
Malý, lehký a snadno přenosný.
Nezabere mnoho místa.
Výběr ze 6 barev.
Tichá chod a velký výkon.
10 rychlostních stupňů + 1/2 mezistupeň, který je skutečně velmi pomalý a tichý, ideální na velmi jemné vmíchávání např. bílky do těsta.
Protismyková gumová podložka zabezpečuje stabilitu robota.
Bez problémů uhněte například odpalované těsto, těsto na vánočku a jiná tužší těsta.
Obsahuje základní příslušenství: nerezová mísa 3,3 l, hnětací hák, plochý šlehač, šlehací metla.
Možnost rozšířit kulinářské schopnosti s dalším
příslušenstvím.
</td> </tr> <tr> <td></td> <td> Cena
je vyšší než je běžné u některých kuchyňských robotů, ty
se však svou kvalitou ani výkonem nedají s Artisanem srovnat. Je třeba si
uvědomit, že si kupujete profesionální přístroj, který vám vydrží
celý život.
</td> </tr> </tbody> </table> PRAKTICKÉ RADY
Vhodné do myčky: Ano, ale jen příslušenství a mísa, ne stroj
samotný
Zdroj: http://blog.kitchenaid.cz
<center></center><center><iframe
src=„https://www.youtube.com/embed/f25okki_koQ“ width=„275“
height=„275“ frameborder=„0“
allowfullscreen=„allowfullscreen“></iframe> <iframe
src=„https://www.youtube.com/embed/Vd6×hRrOsqY“ width=„275“
height=„275“ frameborder=„0“
allowfullscreen=„allowfullscreen“></iframe> <iframe
src=„https://www.youtube.com/embed/YtHl16kJANw“ width=„275“
height=„275“ frameborder=„0“
allowfullscreen=„allowfullscreen“></iframe><iframe
src=„https://www.youtube.com/embed/2_BhEj71rO8“ width=„275“
height=„275“ frameborder=„0“
allowfullscreen=„allowfullscreen“></iframe> <iframe
src=„https://www.youtube.com/embed/t3CZJOKwIGE“ width=„275“
height=„275“ frameborder=„0“
allowfullscreen=„allowfullscreen“></iframe></center>
<h4> RECEPT NA DONUTY S ČOKOLÁDOVOU POLEVOU 3 – 3
1/4 hrnku (420 – 455 g) hladké mouky, 1/2 kostky čerstvého droždí (cca
25 g), 6 lžic (70 g) cukru, 2/3 hrnku (120 ml) teplého mléka, 2 vejce
(lehce ušlehaná), 1/2 lžičky soli, 6 lžic (85 g) másla (pokojové
teploty, nakrájené na kostičky), olej na smažení
Na polevu: 1 a 1/2 hrnku (190 g) moučkového cukru, 4 lžíce kakaového prášku, špetka soli, 3 – 4 lžíce mléka, 1 lžička vanilkového extraktu (pokud máte, použijte pravou vanilku), barevná nebo čokoládová sladká rýže na ozdobení
</p> <p>**
Postup:** 1. Droždí, cukr a teplé mléko lehce promíchejte v misce a nechte vzejít kvásek (cca 10 minut).
2. Do mísy kuchyňského robotu nasypte mouku (začněte na 420 g), zbytek cukru (tedy 4 lžíce), přidejte sůl, vejce a vzešlý kvásek. Na robota nasaďte hnětací hák. Na nízký stupeň suroviny promíchejte.
3. Zvýšte na vysoký stupeň a nechte těsto hnětat cca 5 minut. Těsto by mělo být pružné, podle potřeby přidejtemouku, vždy jen po 1 lžíci a znovu hněťte.
4. Hotové těsto dejte do máslem vymazené mísy, přikryjte fólií a nechte na teplém místě kynout asi 1 – 1 a 1/2 hodiny.
5. Vykynuté těsto vyválejte na lehce pomoučněném vále do obdélníku vysokého asi 1,5 cm. Z těsta vykrajujte kolečka o průměru cca 7 – 8 cm (vykrajovátkem nebo třeba skleničkou) a uprostřed vykrajovátkem vykrojte malé kolečko. Z vykrojených vnitřků (jednoho nebo dvou) udělejte kuličku. Takto postupujte, až zpracujete všechno těsto.
6. Vykrojené donuty přeneste na pečícím papírem vyložený plech, přikryjte volně utěrkou a nechte cca 30 až 60 minut kynout.
7. Jakmile jsou donuty nakynuté, připravte si olej na smažení. Ve velkém hrnci rozehřejte olej (min. půl litru – podle velikosti hrnce) až teplota dosáhne 180 °C. Jakmile je olej připravený ke smažení, vložte do něj koblížky (počet záleží na velikosti hrnce – cca 5 najednou). Nejdříve smažte z jedné strany, potom otočte vidličkou a smažte z druhé. Dávejte pozor na dobu smažení – smaží se velmi rychle (ani ne 1 minutu z jedné nebo druhé strany). Jakmile začnou donuty rychle hnědnout, hned je otočte.
8. Usmažené donuty vyndejte na ubrouskem nebo papírovou utěrkou vyložený plech, aby olej mohl okapat. Nechte je lehce vychladnout.
**Poleva:
** 1. Všechny suroviny na polevu smíchejte a vyšlehejte dohladka.
2. Usmažené donuty do polevy namáčejte z jedné strany a hned posypte sladkou barevnou rýží. Nechejte zaschnout.
Zdroj receptu a obrázku k receptu: https://www.chute-sveta.cz/…izky-donuts/
RECEPT NA DOMÁCÍ KMÍNOVÝ CHLÉB 200 g žitné mouky
(může být i celozrnná), 300 g pšeničné chlebové mouky, 200 g
pšeničné hladké mouky (může být i celozrnná nebo špaldová), celý
kmín (asi 15 g), 15 g čerstvého droždí, 1 lžička cukru (nebo medu,
melasy, …), 490 ml vody (můžete zkusit i pivo, syrovátku),
15 g soli
</p> <p>Postup:
Z uvedených surovin připravíte bochník o váze 1200 g.
Zdroj receptu a obrázku k receptu: http://www.pazitka.cz/…ba-z-drozdi/
<iframe src=„https://www.youtube.com/embed/4sxliEpu1iA“
width=„560“ height=„315“ frameborder=„0“
allowfullscreen=„allowfullscreen“></iframe>
CO DÁL? Líbí se vám tento produkt? Skvělé! Přidejte ho
do košíku a pokračujte v nákupu. Rozšiřte možnosti svého kuchyňského
robota o příslušenství, které vám pomůže s krájením, mletím masa
nebo lisováním ovoce i zeleniny.
Nevyhovuje vám? Zkuste se podívat na ostatní produkty značky KitchenAid nebo si prohlédněte podobné výrobky.