Výrobce | Wüsthof |
Země původu | Německo |
Barva | Hnědá |
Design | Wüsthof IKON |
Typ | Kuchařský nůž |
Délka | 20 cm |
Velikost nože | Střední nůž |
Způsob výroby | Kovaný nůž |
Tvrdost nože | 58 HRC |
Kuchařský nůž 20 cm je vhodný pro čištění zeleniny, ale také naseká bylinky nebo kotlety. Kovaný z jednoho kusu vysoce kvalitní oceli s tvrdostí 58 HRC . Nůž je vyrobený v Německu v Solingenu a je oblíbený pro svoji nekompromisní funkčnost stejně jako elegantní design . Nůž má ergonomickou rukojeť odolnou proti nárazu pro bezpečné a pohodlné držení . Rukojeť je vyrobena z afrického grenadilového dřeva . Ostrost nože Wüsthof díky vlastní precizní technologii WÜSTHOF PEtec je již legendární. Kovaný nůž ostřený touto moderní laserovou robotickou technologií je schopný předvést skvělý řezný výkon po celé délce čepele . Ostrost je dlouho trvající a lehko obnovitelná. Firma Wüsthof Dreizackwerk Solingen poskytuje na své výrobky doživotní záruku .
Darujte nůž Wüsthof Ikon se vší parádou . Dřevěná dárková krabička pro kvalitní nůž . Krabička je naplněna dřevitou vlnou a zabalena ve fólii. Na vrchní straně krabičky je elegantně vypálené logo WÜSTHOF. Krabička je ideální pro darování jakéhokoli nože WÜSTHOF s délkou čepele 20 / 26 cm.
</p> <p>
Při přepravě nože je vhodný ochranný kryt s plstěným vnitřkem nebo magnetický kryt , který chrání čepel před poškrábáním. Více krytů na nože naleznete zde.
</p> K čemu slouží kuchařský nůž Wüsthof Ikon?
<p>Kuchařský nůž 20 cm je ideální na
krájení, sekání či kostkování všech druhů potravin.
Jeho univerzální, široká čepel umožňuje snadno nabrat a
přemístit nakrájené potraviny. S kolébku snadno a rychle nakrájíte
všechny druhy bylinek.
Vlastnosti nože:
Proč si koupit kovaný nůž Wüsthof?
Kovaný nůž má minimálně o 50% lepší řezné
vlastnosti než nekovaný nůž. Kovaný nůž firmy Wüsthof
svými parametry uspokojí každého uživatele. Výjimečná kvalita
použitého materiálu a celková konstrukce nože výrazně
převyšuje ostatní výrobky uvedené na trhu. K výrobě je použita chrom
molybdenová ocel (X 50 Cr Mo 15), která spojuje požadované vlastnosti
nože, jako jsou odolnost proti agresivním potravinám ,
ostrost nože a její udržení. Nože jsou vykovány
z jediného kusu této kvalitní oceli .
Parametry nože:
Výhody a nevýhody nožů Wüsthof:
Nárazuvzdorná rukojeť
Chrom molybdenová ocel
Mimořádné ostří , které se snadno udržuje
Ergonomické střenky ze syntetického materiálu
Tři kvalitní nýty pro pevné spojení nože jako celku
Vyšší pořizovací cena (dáno kvalitními materiály, které zaručují dlouholetou životnost)**
Unikátní Modelová řada kovaných nožů Ikon**
Nože Wüsthof Ikon jsou kované z jediného kusu kvalitní nerezové oceli s charakteristickou klasickou rukojetí. Ta je připevněna třemi nýty tak, že se ani po letech užívání neuvolní a nedojde ke vzniku spár , do kterých by se mohli dostat zbytky potravin. Díky tomu jsou kované nože Wüsthof Ikon velmi hygienické.
Wüsthof Ikon : Katalog nožů Wüsthof Ikon ke stažení
Rukojeť kovaných nožů Wüsthof Ikon je vyrobena ze speciálního nárazu-vzdorného materiálu z afrického grenadilového dřeva. Doporučujeme nože Wüsthof Ikon mýt ručně v mýdlové vodě . Celou řadu Wüsthof Ikon si můžete prohlédnout zde.
Čepel nožů Wüsthof Classic Ikon je vždy uzpůsobena
konkrétním potřebám. V naší nabídce naleznete kuchařské nože, nože
na chleba, loupání, filetování, vykosťování a celou škálu dalších
speciálních i univerzálních nožů. Všechny tyto kované
nože jsou dokonale vyváženy a výborně se drží v ruce.
I dlouhodobá práce s nimi je pohodlná a nenamáhavá , tak
jak od kvalitního kovaného nože Wüsthof čekáte.
Nevyhovuje Vám kuchařský nůž? V naší nabídce máme i jiné
kuchařské nože, podívejte se zde: Kuchařské nože
Wüsthof Ikon:
4996/23 Kuchařský nůž Wüsthof Ikon, 23 cm
4996/16 Kuchařský nůž Wüsthof Ikon, 16 cm
Kuchyňské nože značky Wüsthof najdete i v jiných sériích s odlišným
designem:
Pokud si nevíte rady s výběrem vhodného nože pro Vaše potřeby
nebo jako dárku pro Vaše blízké, neváhejte nás kontaktovat na emailu: obchod@bavimevarit.cz
nebo telefonním čísle: +420 773 751 656.
Mytí nožů Aby Vaše nože zůstaly co nejdéle ostré a
plnily tak svou funkci správně, doporučujeme umývat nože teplou,
mýdlovou vodou po každém použití a hladkou houbičkou.
Opláchněte a osušte utěrkou. Nože s dřevěnou rukojetí
nedoporučujeme umývat v myčce. Nenechávejte nože ve dřezu v mokru. Čím
lépe se o své nože budete starat, tím déle vám vydrží.
Skladování nožů Nože skladujte v blocích na nože nebo na speciálních magnetických lištách . Důležité je, aby nože byly v bloku uloženy v horizontální poloze – nikoliv vertikálně (ostří nožů by byla při vkládání a vytahování zbytečně v kontaktu se špalkem) s výjimkou bloků k vertikálnímu ukládání nožů určených. Nože ukládejte vždy čisté a osušené .
Broušení nožů Po delším používání nože se jeho ostří ztupí. V případě nutnosti přebroušení ostří můžete použít brousky Wüsthof . Opatrně protáhněte nůž brusnou drážkou a ostří bude opět obnovené . V naší nabídce máme také výborné brousky Anysharp.
Zkušení uživatelé mohou k broušení nožů také použít brusný kámen .
Pro udržení ostří Vašeho nože v odpovídající kvalitě můžete použít použijte ocílky . Používání ocílky je velmi jednoduché. Stačí přiložit nůž k ocílce v úhlu 20° a táhnout nožem směrem dolů, od rukojeti ke špičce. Tento pohyb opakujeme několikrát vždy po jedné straně. Takto přibrousit nůž můžete před každým krájením . Nezapomeňte, že ocílky zvládnou pouze tzv. utahování ostří , jednou za čas je vhodné nechat nůž nabrousit profesionálně .
</p> Tvrdost nožů <p>Obecně platí, že čím
tvrdší ocel, tím hůře jde nůž naostřit. Čepel nože je sice křehčí,
ale o to má delší tvrvanlivost ostří . Podle normy má
být tvrdost kvalitních kuchyňských nožů 52 až
58 HRC (zkouška tvrdosti podle Rockwella – zkouška
probíhá při zatěžování silou 1471 N). Speciální japonské nože mohou
mít tvrdost i přes 60 HRC. Je třeba vzít na vědomí, že
tvrdost sama o sobě nevypovídá o pevnosti nebo schopnosti nože udržet
ostří. Například kovaný nůž o stejné tvrdosti bude
držet ostří mnohem lépe než nůž nekovaný.
**
Představení firmy Wüsthof Dreizack Solingen:** <h4>Jsme autorizovaný prodejce kuchyňských nožů Wüsthof </p> <p>Nože Wüsthof jsou vyráběny v Německu , v proslulém nožířském městě Solingen . V součanosti je Solingen mezinárodně chráněné označení původu a registrovaná ochranná známka, která smí být používána pouze na výrobky vyrobené za stanovených podmínek. Často bývá tato známka zneužívána a spotřebitel zažívá nemalé zklamání v podobě nedokonalého nože se špatným ostřím, krátké životnosti nebo námahy při práci s noži. Vyhněte se nákupu nožů z pochybných zdrojů a pořiďte si u nás originální nůž Wüsthof.
Pečeť Autorizovaný prodejce Wüsthof vám dává jistotu, že v našem obchodě zakoupíte originální nože Wüsthof špičkové kvality s dlouhou životností a zaručeným původem.
Kuchyňské nože Wüsthof Dreizackwerk Solingen Německá společnost** ED. WÜSTHOF DREIZACKWERK KG** ze Solingenu je tradičním rodinným podnikem s více než 200 letou historií. Od roku 1814 , kdy byla založena Abrahamem Wüsthofem, se ve vedení vystřídalo již 7 generací rodiny Wüsthofů . Dnes je jedním z nejvýznamnějších světových výrobců nožů . Více o značce Wüsthof Dreizackwerk Solingen.