Výrobce | Wüsthof |
Země původu | Německo |
Barva | Černá |
Design | Wüsthof CLASSIC IKON |
Typ | Kuchařský nůž |
Délka | 16 cm |
Velikost nože | Krátký nůž |
Způsob výroby | Kovaný nůž |
Tvrdost nože | 58 HRC |
Kovaný kuchařský nůž Classic Ikon je robustní, těžký nůž se širokou čepelí . Vhodný pro krájení, sekání či kostkování všech druhů potravin. Tento nůž je kovaný z jednoho kusu speciálně tvrzené vysoko-uhlíkové oceli s tvrdostí 58 HRC . Nůž je vyrobený v Německu v Solingenu a je oblíbený pro svoji nekompromisní funkčnost stejně jako elegantní design . Máergonomickou rukojeť odolnou proti nárazu pro bezpečné a pohodlné držení . Skládá se z černého syntetického materiálu se třemi nýty. Ostrost nožů Wüsthof díky vlastní precizní technologii WÜSTHOF PEtec je již legendární. Kované nože ostřené touto moderní laserovou robotickou technologií jsou schopny předvést skvělý řezný výkon po celé délce čepele . Ostrost je dlouho trvající a lehko obnovitelná. Čepel nože je dlouhá 16 cm . Vhodný pro profesionály i hobby kuchaře . Firma Wüsthof Dreizackwerk Solingen poskytuje na své výrobky doživotní záruku .
Darujte nůž Classic Ikon se vší parádou . Dřevěná dárková krabička pro kvalitní nůž . Krabička je naplněna dřevitou vlnou a zabalena ve fólii. Na vrchní straně krabičky je elegantně vypálené logo WÜSTHOF. Krabička je ideální pro darování jakéhokoli nože WÜSTHOF s délkou čepele 20 / 26 cm.
</p> <p>
Při přepravě nože je vhodný ochranný kryt s plstěným vnitřkem nebo magnetický kryt , který chrání čepel před poškrábáním. Více krytů na nože naleznete zde.
</p> Na co použít kuchařský nůž Wüsthof Classic Ikon?
<p>Je vhodný pro krájení a sekání bilinek či k řezání
masa a zeleniny . Jeho univerzální, široká čepel
umožňuje snadno nabrat a přemístit nakrájené potraviny. S kolébku snadno
a rychle nakrájíte všechny druhy bylinek.
Vlastnosti nože:
Proč si koupit kovaný nůž Wüsthof?
Kovaný nůž má minimálně o 50% lepší řezné
vlastnosti než nekovaný nůž. Kovaný nůž firmy Wüsthof
svými parametry uspokojí každého uživatele. Výjimečná kvalita
použitého materiálu a celková konstrukce nože výrazně
převyšuje ostatní výrobky uvedené na trhu. K výrobě je použita chrom
molybdenová ocel (X 50 Cr Mo 15), která spojuje požadované vlastnosti
nože, jako jsou odolnost proti agresivním potravinám ,
ostrost nože a její udržení. Nože jsou vykovány
z jediného kusu této kvalitní oceli .
Parametry nože:
Výhody a nevýhody nožů Wüsthof:
Nárazuvzdorná rukojeť
Doživotní záruka
Mimořádné ostří , které se snadno udržuje
Klasický vzhled se třemi nýty, který dobře padne do ruky
Profesionální kovaný nůž vyrobený z jednoho kusu oceli
Vyšší pořizovací cena (dáno kvalitními materiály, které zaručují dlouholetou životnost)**
Unikátní Modelová řada kovaných nožů Wüsthof Classic Ikon**
Nože Wüsthof Classic Ikon jsou kované z jediného kusu kvalitní nerezové oceli s charakteristickou klasickou rukojetí. Ta je připevněna třemi nýty tak, že se ani po letech užívání neuvolní a nedojde ke vzniku spár , do kterých by se mohli dostat zbytky potravin. Díky tomu jsou kované nože Wüsthof Classic Ikon velmi hygienické.
Wüsthof Classic Ikon : Katalog nožů Wüsthof Classic Ikon ke stažení
Rukojeť kovaných nožů Wüsthof Classic Ikon je vyrobena ze speciálního nárazu-vzdorného syntetického materiálu mohou být tedy umývány i v myčce na nádobí . Pokud ovšem nechcete riskovat poškrábání nebo jinou újmu způsobenou například agresivní chemií, doporučujeme nože Wüsthof classic Ikon mýt ručně v mýdlové vodě . Celou řadu Wüsthof Classic Ikon si můžete prohlédnout zde.
Čepel nožů Wüsthof Classic Ikon je vždy uzpůsobena
konkrétním potřebám. V naší nabídce naleznete kuchařské nože, nože
na chleba, loupání, filetování, vykosťování a celou škálu dalších
speciálních i univerzálních nožů. Všechny tyto kované
nože jsou dokonale vyváženy a výborně se drží v ruce.
I dlouhodobá práce s nimi je pohodlná a nenamáhavá , tak
jak od kvalitního kovaného nože Wüsthof čekáte.
Nevyhovuje Vám velikost tohoto nože? V naší nabídce máme i jiné
nože ze série Wüsthof Classic Ikon, podívejte se zde:
Kuchařské nože Wüsthof Classic Ikon:
Kuchařské nože značky Wüsthof najdete i v jiných sériích s odlišným designem:
Pokud si nevíte rady s výběrem vhodného nože pro Vaše potřeby
nebo jako dárku pro Vaše blízké, neváhejte nás kontaktovat na emailu: obchod@bavimevarit.cz
nebo telefonním čísle: +420 773 751 656.
Mytí nožů Aby Vaše nože zůstaly co nejdéle ostré a
plnily tak svou funkci správně, doporučujeme umývat nože teplou,
mýdlovou vodou po každém použití a hladkou houbičkou.
Opláchněte a osušte utěrkou. Nože s dřevěnou rukojetí
nedoporučujeme umývat v myčce. Nenechávejte nože ve dřezu v mokru. Čím
lépe se o své nože budete starat, tím déle vám vydrží.
Skladování nožů Nože skladujte v blocích na nože nebo na speciálních magnetických lištách . Důležité je, aby nože byly v bloku uloženy v horizontální poloze – nikoliv vertikálně (ostří nožů by byla při vkládání a vytahování zbytečně v kontaktu se špalkem) s výjimkou bloků k vertikálnímu ukládání nožů určených. Nože ukládejte vždy čisté a osušené .
Broušení nožů Po delším používání nože se jeho ostří ztupí. V případě nutnosti přebroušení ostří můžete použít brousky Wüsthof . Opatrně protáhněte nůž brusnou drážkou a ostří bude opět obnovené . V naší nabídce máme také výborné brousky Anysharp.
Zkušení uživatelé mohou k broušení nožů také použít brusný kámen .
Pro udržení ostří Vašeho nože v odpovídající kvalitě můžete použít použijte ocílky . Používání ocílky je velmi jednoduché. Stačí přiložit nůž k ocílce v úhlu 20° a táhnout nožem směrem dolů, od rukojeti ke špičce. Tento pohyb opakujeme několikrát vždy po jedné straně. Takto přibrousit nůž můžete před každým krájením . Nezapomeňte, že ocílky zvládnou pouze tzv. utahování ostří , jednou za čas je vhodné nechat nůž nabrousit profesionálně .
</p> Tvrdost nožů <p>Obecně platí, že čím
tvrdší ocel, tím hůře jde nůž naostřit. Čepel nože je sice křehčí,
ale o to má delší tvrvanlivost ostří . Podle normy má
být tvrdost kvalitních kuchyňských nožů 52 až
58 HRC (zkouška tvrdosti podle Rockwella – zkouška
probíhá při zatěžování silou 1471 N). Speciální japonské nože mohou
mít tvrdost i přes 60 HRC. Je třeba vzít na vědomí, že
tvrdost sama o sobě nevypovídá o pevnosti nebo schopnosti nože udržet
ostří. Například kovaný nůž o stejné tvrdosti bude
držet ostří mnohem lépe než nůž nekovaný.
**Představení firmy Wüsthof Dreizack Solingen:
** <h4>Jsme autorizovaný prodejce kuchyňských nožů Wüsthof </p> <p>Nože Wüsthof jsou vyráběny v Německu , v proslulém nožířském městě Solingen . V součanosti je Solingen mezinárodně chráněné označení původu a registrovaná ochranná známka, která smí být používána pouze na výrobky vyrobené za stanovených podmínek. Často bývá tato známka zneužívána a spotřebitel zažívá nemalé zklamání v podobě nedokonalého nože se špatným ostřím, krátké životnosti nebo námahy při práci s noži. Vyhněte se nákupu nožů z pochybných zdrojů a pořiďte si u nás originální nůž Wüsthof.
Pečeť Autorizovaný prodejce Wüsthof vám dává jistotu, že v našem obchodě zakoupíte originální nože Wüsthof špičkové kvality s dlouhou životností a zaručeným původem.
Kuchyňské nože Wüsthof Dreizackwerk Solingen Německá společnost** ED. WÜSTHOF DREIZACKWERK KG** ze Solingenu je tradičním rodinným podnikem s více než 200 letou historií. Od roku 1814 , kdy byla založena Abrahamem Wüsthofem, se ve vedení vystřídalo již 7 generací rodiny Wüsthofů . Dnes je jedním z nejvýznamnějších světových výrobců nožů . Více o značce Wüsthof Dreizackwerk Solingen.