Výrobce | Forged |
Materiál | Japonská ocel VG10 |
Materiál | Dřevo |
Doba záruky | 10 let |
Délka čepele | 20,5 cm |
Tvrdost | 60 Rockwell |
Tloušťka čepele | 2 mm |
Rukojeť | Kořenové dřevo |
Úhel broušení | 22° |
Hmotnost | 190 g |
Dárkové balení | Ano |
Ruční kování | Ano |
Země původu | Nizozemsko |
Série | Katai |
Kuchařský nůž je univerzálním typem nože, který najdete u každého kuchaře. Jeho tvar, výška čepele a tvrdost ho předurčují pro všestranné využití v kuchyni. Je ideální pro krájení masa, zeleniny, ovoce, ale i k sekaní bylinek. Kuchařský nůž Katai, se od ostatních univerzálních kuchyňských nožů odlišuje svým zpracováním z ručně kované japonské ocele VG10 v pěti vrstvách. Lisovaná a vyřezávaná rukojeť z kořenového dřeva ošetřeného pryskyřicí dodává každému noži svoji unikátnost. Svým stylem a elegancí zaujme hned na první pohled, proto není divu, že tento kuchařský nůž je vítězem ocenění reddot design 2020. Práce s ním je rychlá a přesná. Kvalitní ručně kovaná čepel z japonské oceli je dlouhá 20,5 cm a řadí se tak mezi středně velké kuchařské nože. Balení Nůž je zabalen v luxusní dárkové krabici z páleného dřeva, součástí balení je i návod pro správnou údržbu nože, záruka na nůž je 10 let. Náš tip Abyste měli svůj nůž vždy pořádně ostrý, doporučujeme Vám k němu originální ocílku z kolekce Olive, Brute nebo Intense pro pravidelné broušení. Ochrana a údržba vašich nožů jsou velice důležité. Pro optimální ochranu čepele jsou v nabídce kožená pouzdra. Surový vzhled hnědé kůže z nich dělá dokonalý doplněk každého nože. Ke stažení Návod pro údržbu nože