Materiál rukojeti | Dřevo |
Délka ostří | 24 cm |
Země výroby | Japonsko |
Tvrdost | 63 HRC |
Výrobce | Miyabi by Zwilling |
MIYABI** 5000MCD** doprovází harmonie, unikátní design a funkčnost. V japonské kuchyni od nepaměti hraje estetika klíčovou roli, a proto tento nůž zdobí květinový damascus vzor, vytvořený z překládání 100 vrstev ocele (padesát na každé straně). Rukojeť je z březového dřeva Masur Birchwood, někdy známé jako Karelská Bříza. Nože MIYABI jsou vyráběny tradičními postupy v továrně Zwiling J.A. Henckels v japonském městě Seki.
Gyuto nůž je v Evropě známý jako kuchařský nůž či nůž šéfkuchaře. Tvar čepele je téměř stejný, ovšem Gyuto nože se brousí s menším úhlem, který je 10 až 15°, kdežto evropské nože tohoto typu mají úhel 20 až 30°. Tento nůž je vhodný pro krájení většího množství masa, zeleniny nebo sekání bylinek.
SPECIFIKACE NOŽE GYUTOH MIYABI 5000MCD
TYTO NOŽE NEMYJTE V MYČCE!