Výrobce | Wüsthof |
Země původu | Německo |
Barva | Hnědá |
Design | Wüsthof Epicure |
Typ | Kuchařský nůž |
Délka | 20 cm |
Velikost nože | Střední nůž |
Způsob výroby | Kovaný nůž |
Tvrdost nože | 58 HRC |
Kuchařský nůž Wüsthof Epicure s délkou čepele 20 cm je robustní, těžký nůž se širokou čepelí jemného a přitom odolného ostří . Všeuměl pro profesionály a hobby kuchaře, který čistí zeleninu, ale také naseká bylinky nebo kotlety . Nejnovější řada luxusních kovaných kuchyňských nožů Wüsthof EPICURE kombinuje lehkost japonských nožů s německou precizností a kvalitou „Made in Solingen“. Každý nůž Wüsthof Epicure je vykován z jednoho kusu oceli a poté vytvrzen na 58° HRC . Díky nové geometrii hlavy (záštita mezi rukojetí a čepelí) a širšímu tvaru čepele jsou nože Wüsthof Epicure excelentně vyvážené a bezpečné. Širší čepel vyvíjí na krájenou potravinu větší tlak a krájení je tak velmi efektivní. Zakřivená hlava nože chrání vaše prsty před pořezáním a zajišťuje větší kontrolu při krájení.
Rukojeť kuchyňských nožů Wüsthof Epicure je vyrobená z patentovaného materiálu stejnojmenného názvu, který se skládá z přírodních vláken a pryskyřice. Tento materiál, vyráběný a patentovaný v USA, dodává rukojeti příjemný pocit a vzhled dřeva v kombinaci s vlastnostmi velmi robustního a hygienického plastu, který je vhodný i do myčky nádobí.
Na co použít kuchyňský nůž Wüsthof Epicure? Hodí se jak pro
profesionály, tak i pro hobby kuchaře. Je vhodný pro čištění zeleniny,
ale také k nasekání bylinek či kotlety.
Vlastnosti nože:
Proč si koupit kovaný nůž Wüsthof?
Kovaný nůž má minimálně o 50% lepší řezné
vlastnosti než nekovaný nůž. Kovaný nůž firmy Wüsthof
svými parametry uspokojí každého uživatele. Výjimečná kvalita
použitého materiálu a celková konstrukce nože výrazně
převyšuje ostatní výrobky uvedené na trhu. K výrobě je použita chrom
molybdenová ocel (X 50 Cr Mo 15), která spojuje požadované vlastnosti
nože, jako jsou odolnost proti agresivním potravinám ,
ostrost nože a její udržení. Nože jsou vykovány
z jediného kusu této kvalitní oceli .
Parametry nože:
Výhody a nevýhody nožů Wüsthof Epicure:
Nárazuvzdorná rukojeť
Doživotní záruka
Mimořádné ostří , které se snadno udržuje
Klasický vzhled se dvěma nýty, který dobře padne do ruky
Profesionální kovaný nůž vyrobený z jednoho kusu oceli
Vyšší pořizovací cena (dáno kvalitními materiály, které zaručují dlouholetou životnost)**
**
<h4>** DOKONALÁ VYVÁŽENOST NOŽE
NOŽE WÜSTHOF EPICURE S ORIGINÁLNÍM DESIGNEM – 2 VARIANTY
</p> <p>Nůž Epicure s ½ hlavou, která chrání prsty a má
výhodu v tom, že je lehčí, snáz vede řez a dá se využít celé
ostří.
Luxusní Modelová řada kovaných nožů Wüsthof Epicure** Luxusní nože
Wüsthof Epicure kombinují ctnosti dvou velkých filozofií:
efektivnost a lehkost japonských nožů spolu s německou kvalitou a
bezpečností. Nože jsou kované z jediného kusu kvalitní nerezové
oceli s rukojetí z přírodních vláken a pryskyřicí. Ta je
připevněna dvěma** nýty** tak, že se ani po letech užívání neuvolní a
nedojde ke vzniku spár , do kterých by se mohly dostat zbytky
potravin. Díky tomu jsou kované nože Wüsthof Epicure velmi
hygienické.
Rukojeť kovaných nožů Wüsthof Epicure je vyrobena z přírodních vláken a pryskyřice . Kombinuje tak komfortní pocit ze dřeva s robustními a hygienickými vlastnostmi plastu. Materiál je vyráběn v USA, rukojeť je zpracována již v Solingenu. Profil rukojeti je na začátku široký a na konci zúžený pro přizpůsobení se přirozenému pohybu ruky. Výsledkem je ideální úchop . Mohou být umývány i v myčce na nádobí . Pokud ovšem nechcete riskovat poškrábání nebo jinou újmu způsobenou například agresivní chemií, doporučujeme nože Wüsthof Epicure mýt ručně v mýdlové vodě . Celou řadu Wüsthof Epicure si můžete prohlédnout zde.
Čepel nožů Wüsthof Epicure je vždy uzpůsobena
konkrétním potřebám. Nově vyvinutý zakřivený tvar hlavy
účinně chrání prsty před ostrou čepelí a poskytuje větší
bezpečnost a kontrolu při krájení. Široký tvar čepele zajišťuje lepší
ovladatelnost nože a rychlý a snadný přesun nakrájených
potravin . Má jedinečnnou, stále vysokou a obnovitelnou
kvalitu ostří .
Nevyhovuje Vám velikost tohoto nože? V naší nabídce máme i jiné
velikosti kuchyňských nožů ze série Wüsthof Epicure,
podívejte se zde: Kuchyňské nože Epicure:
Kuchyňské nože značky Wüsthof najdete i v jiných sériích s odlišným designem:
Pokud si nevíte rady s výběrem vhodného nože pro Vaše potřeby
nebo jako dárku pro Vaše blízké, neváhejte nás kontaktovat na emailu: obchod@bavimevarit.cz
nebo telefonním čísle: +420 773 751 656.
Mytí nožů Aby Vaše nože zůstaly co nejdéle ostré a
plnily tak svou funkci správně, doporučujeme umývat nože teplou,
mýdlovou vodou po každém použití a hladkou houbičkou.
Opláchněte a osušte utěrkou. Nože s dřevěnou rukojetí
nedoporučujeme umývat v myčce. Nenechávejte nože ve dřezu v mokru. Čím
lépe se o své nože budete starat, tím déle vám vydrží.
Skladování nožů Nože skladujte v blocích na nože nebo na speciálních magnetických lištách . Důležité je, aby nože byly v bloku uloženy v horizontální poloze – nikoliv vertikálně (ostří nožů by byla při vkládání a vytahování zbytečně v kontaktu se špalkem) s výjimkou bloků k vertikálnímu ukládání nožů určených. Nože ukládejte vždy čisté a osušené .
Broušení nožů Po delším používání nože se jeho ostří ztupí. V případě nutnosti přebroušení ostří můžete použít brousky Wüsthof . Opatrně protáhněte nůž brusnou drážkou a ostří bude opět obnovené . V naší nabídce máme také výborné brousky Anysharp.
Zkušení uživatelé mohou k broušení nožů také použít brusný kámen .
Pro udržení ostří Vašeho nože v odpovídající kvalitě můžete použít použijte ocílky . Používání ocílky je velmi jednoduché. Stačí přiložit nůž k ocílce v úhlu 20° a táhnout nožem směrem dolů, od rukojeti ke špičce. Tento pohyb opakujeme několikrát vždy po jedné straně. Takto přibrousit nůž můžete před každým krájením . Nezapomeňte, že ocílky zvládnou pouze tzv. utahování ostří , jednou za čas je vhodné nechat nůž nabrousit profesionálně .
</p> Tvrdost nožů <p>Obecně platí, že čím
tvrdší ocel, tím hůře jde nůž naostřit. Čepel nože je sice křehčí,
ale o to má delší tvrvanlivost ostří . Podle normy má
být tvrdost kvalitních kuchyňských nožů 52 až
58 HRC (zkouška tvrdosti podle Rockwella – zkouška
probíhá při zatěžování silou 1471 N). Speciální japonské nože mohou
mít tvrdost i přes 60 HRC. Je třeba vzít na vědomí, že
tvrdost sama o sobě nevypovídá o pevnosti nebo schopnosti nože udržet
ostří. Například kovaný nůž o stejné tvrdosti bude
držet ostří mnohem lépe než nůž nekovaný.
Představení Kuchařského nože Wüsthof Epicure:
<h4>Jsme autorizovaný prodejce kuchyňských nožů Wüsthof </p>
<p>Nože Wüsthof jsou vyráběny
v Německu , v proslulém nožířském městě
Solingen . V součanosti je Solingen
mezinárodně chráněné označení původu a registrovaná ochranná známka,
která smí být používána pouze na výrobky vyrobené za stanovených
podmínek. Často bývá tato známka zneužívána a spotřebitel zažívá
nemalé zklamání v podobě nedokonalého nože se špatným ostřím,
krátké životnosti nebo námahy při práci s noži. Vyhněte se nákupu
nožů z pochybných zdrojů a pořiďte si u nás originální nůž
Wüsthof.
Pečeť Autorizovaný prodejce Wüsthof vám dává jistotu, že v našem obchodě zakoupíte originální nože Wüsthof špičkové kvality s dlouhou životností a zaručeným původem.
Kuchyňské nože Wüsthof Dreizackwerk Solingen Německá společnost** ED. WÜSTHOF DREIZACKWERK KG** ze Solingenu je tradičním rodinným podnikem s více než 200 letou historií. Od roku 1814 , kdy byla založena Abrahamem Wüsthofem, se ve vedení vystřídalo již 7 generací rodiny Wüsthofů . Dnes je jedním z nejvýznamnějších světových výrobců nožů . Více o značce Wüsthof Dreizackwerk Solingen.