Výška formy | 19 cm |
Průměr spodní nádoby | 29 cm |
Výška spodní nádoby | 5 cm |
Průměr víka | 31 cm |
Výška víka | 15 cm |
Hmotnost formy | 3 kg |
Tloušťka materiálu | 0,85 cm |
Odolnost | 230°C |
Materiál | Kamenina |
Rozměr | 30x19 cm |
Určení | Na chleba |
Výrobce | Kitchen Craft |
Taky si nedovedete představit svůj život bez krajíce čerstvého chleba? Pořiďte si kulatou kameninovou formu na pečení chleba a užijte si ho v jeho nejlepší kondici. Právě vytažený z trouby a krásně teplý.
Jak se vyrábí kameninová forma na pečení chleba
Kameninová hlína se vlije do připravených forem a dvakrát se vypálí při extrémně vysoké teplotě 1200–1300°C. Díky vysoké teplotě je zaručena nepropustnost střepu. Kamenina je perfektně zvoleným materiálem na pečení chleba. Podobně jako v kamenné peci se v ní chléb peče sálavým teplem, což je pro něj přirozené.
Pokud formu předem vypálíte, docílíte toho, že uvnitř těsta rychle stoupne teplota. Vytvoří se pára a chléb začne rychle nabývat na objemu. Do 5 minut se vytvoří tenká kůrka, která podrží aroma uvnitř střídky. Upečený chléb z této formy bude výrazně pórovitý a vydrží vám dlouho vláčný a chutný.
</P> Kulatá forma z kameniny na výborný domácí chléb:
<P>Čerstvě upečená zkušenost od naší zákaznice:
<STRONG></STRONG>
„Dobrý den, srdečně vás zdravím a hlásím, že se forma osvědčila. Kváskový chleba ze směsi žitné, tmavé pšeničné chlebové, celozrnné a trochy obyčejné hladké mouky je chuťově výborný. Formu jsem podle vašich pokynů vytřela olejem a hodinu vypalovala spodek při 230 stupních. Vrchní zvon při stejné teplotě 20 minut. Vykynutý chléb jsem vložila do rozpálené formy, vyložila ji kolečkem pečícího papíru a pekla 70 minut kvůli velikosti bochníku. Netrpělivě jsem ho rozkrojila, i když ještě nebyl úplně studený, ale vůbec se nemazal – je na řezu pěkný. Výsledek pečení jsem si pochválila a rodina taky. Moc vám děkuji za krásné příslušenství do kuchyně i za užitečné rady.“