Skládá se z přírodních a odolných materiálů s ideálními vlastnostmi pro uchování – zejména regulací vlhkosti – prodlužuje čerstvost vašeho chleba na několik dní tím, že umožňuje cirkulaci dostatečného množství vzduchu, aby byla zachována křupavost, při zachování správného množství vlhkosti. Chlebník je dostatečně velký, aby se do něj vešlo několik bochníků chleba najednou, dokonce i pečivo, šetří místo na pultu nebo polici a svým elegantním a nadčasovým designem zapadá do interiéru. Víko z naolejovaného bukového dřeva chléb izoluje a chrání. Převrácený slouží jako prkénko; drážky shromažďují drobky, aby byla pracovní deska čistá.
Neglazovaný vnitřek absorbuje přebytečnou vlhkost a 2 menší otvory ve spodní části chlebovky zajišťují dobré odvětrání Chléb tak zůstane křupavý, uvnitř bude měkký, bez ztvrdnutí a také bez napadání plísní V tomto chlevníku tak vydrží chleba až 5 dnů (v závislosti na druhu chleba) Dřevěné víko slouží zároveň jako krájecí prkénko. Je hladké z vnější strany a z vnitřní strany je opatřeno rýhami pro snadnější krájení chleba, aby zamezilo nežádoucímu pohybu chleba a zároveň zachytává drobky. Víko z naolejovaného bukového dřeva – otřít vlhkým hadříkem Smaltovaná keramická základna – vhodná do myčky
Nádobí z kolekce High Resistance je vysoce odolné vůči nárazům i poškrábání. Také je odolné vůči teplotním šokům. Po vyjmutí z mrazáku lze vložit rovnou do trouby. Nádobí nepopraská. Není určeno pro používání na zdrojích přímého tepla, jako jsou elektrické nebo plynové plotny.
Rozměry: 35,5 × 24,5, výška 15,8 cm Objem: 6,5 litru
Rodinná firma Emile Henry, která již přes 150 let čerpá z toho nejlepšího z tradiční burgundské keramiky a zdokonaluje ji za používání technologií moderní doby. Výsledkem je velmi kvalitní a pěkné nádobí na pečení, vaření a stolování, které si zamiluje mnoho zákazníků, kuchařů a konzumentů.Každý kus je vyráběn ručně a z přírodních materiálů, a proto se dá říct že je každý autentický originál.Díky technologii High Resistance® je zaručena odolnost nádobí proti nárazu a vůči poškrábání. Lze v něm tedy jídlo upéct, krájet, ale i servírovat.