Nový model z roku 2020, poznáte jej podle černé hlavy kávovaru. Nově kávovar obsahuje již kovový tamper 58mm, takže jej nemusíte dokupovat. Dále má odolnější nerezové tělo a trysku na šlehání mléka. A několik dalších drobností. Firma Rancilio vyrábí pouze profesionální kávovary, přičemž model Rancilio Silvia E je jediný model domácího kávovaru, do kterého vtěsnali svou odbornost, kvalitu a zkušenosti z výroby ostatních profesionálních kávovarů. V podstatě zde nedochází k žádným kompromisům, avšak cena je oproti velkým kavárenským přístrojům zlomková, a tak se Rancilio Silvia E stává jedním z nejlevnějších opravdových pákových espresso kávovarů na trhu. Víte v čem se liší spotřební kávovary od těch opravdových? Chtěli byste si připravovat větší nápoj než jen espresso? Chcete si přečíst porovnání s kávovary za 3–4 tis, ale i těmi třeba za 20 tis?>> Mrkněte na článek Jak vybrat espresso kávovar? << Specifikace: 1 pákový kávovar 3 termostaty – pro kontrolu teploty espressa, pro kontrolu teploty páry, proti přehřátí bojleru 3 cestný ventil – pro uvolnění tlaku při ukončení přípravy nápoje, slouží proti opaření u páky i pro čištění kávovaru (backflush) vyrobeno v Itálii kapacita mosazného boileru: 0,3 litrů kapacita zásobníku vody: 2,5 litrů disponuje tryskou na napěňování mléka a výpust na horkou vodu (pro americano, čaj apod.) výkon: 1100 W váha: 14kg hlučnost pod 70dB kvalitní celo nerezové provedení a mohutný portafiltr (páka) s průměrem 58mm rozměry: 23,5cm x 34 cm x 29 cm Rancilio Silvia E vznikl pouze pro Evropský trh kvůli regulacím Evropské unie. Mezi nové změny patří izolace boileru a automatický režim spánku po 30 minutách nečinnosti. Jinak se kávovar od klasického modelu Silvia neliší. Balení obsahuje: espresso kávovar portafilter (páka) o rozměru 58mm sítko na single espresso sítko na double espresso plastovou odměrku na kávu kovový tamper gumové víčko na ucpání portafiltru pro čištění kávovaru Na čištění doporučujeme Urnex Cafiza viz sekce Čistící prostředky. Upozornění: jedná se o profi domácí kávovar. Nelze využívat kupovanou mletou kávu na espresso. Profesionální pákové kávovary vyžadují přesné a jemné mletí a proto je nutné mít k dispozici i dostatečně kvalitní mlýnek na kávu.