Materiál | dřevěné |
Typ | váleček hladký na těsto |
Průměr | 7,5 cm |
Barva | přírodní |
Délka | 20 cm |
Vhodné do myčky | ne |
Výrobce | Kaiser |
</P> POPIS <P>Váleček na těsto ** z kolekce od výrobce Kaiser je vyroben z hladkého a dále neupraveného bukového dřeva** , které zajišťuje, že se těsto při válení nelepí . Tento váleček s rukojetí je ideální díky svému tvaru pro** vyvalování těsta na okraj** formy. Rukojeť je** ergonomicky tvarovaná pro pohodlnou práci** a obsahuje praktické oko pro zavěšení.
**SPECIFIKACE Průměr: ** 7,5 cm
Délka válečku včetně rukojeti: 20 cm
Barva : přírodní
Materiál : bukové dřevo, kov
<H4>VÝHODY A NEVÝHODY <TABLE> <TBODY> <TR> <TD></TD> <TD>
Váleček na těsto je vyroben z hladkého a dále neopracovaného bukového dřeva.
Těsto se při vyvalování nelepí k válečku.
Ergonomicky tvarovaná rukojeť pro pohodlnou manipulaci.
Oko pro zavěšení.
Ideální pro vyválení těsta na okraj formy.
</TD> </TR> <TR> <TD></TD> <TD>
Není možné mytí v myčce na nádobí.
</TD> </TR> </TBODY> </TABLE> PRAKTICKÉ RADY Vhodné do myčky: NE
**RECEPT NA DOMÁCÍ LISTOVÉ TĚSTO Ingredience
** 500 g hladké mouky, 250 ml vody, 125 g másla (vychlazeného a nakrájeného na kostky), špetka soli, šťáva z 1/2 citronu
**Tuková mezivrstva
** 2 kostky másla po 250 g (každá podélně nakrájená na 10 plátků)
**Postup
** 1. Prosijte mouku a v kuchyňském robotu ho promíchejte se špetkou soli a 125 g másla. Jakmile se začnou tvořit hrudky, přidejte 250 ml vody s citronovou šťávou a hněťte ještě tak dlouho, až se těsto začne spojovat. Vyklopte těsto na pomoučněný vál a rukama vypracujte v hladké těsto (obr. 1). Těsto zabalte do potravinářské fólie a v ledničce nechte přes noc odpočívat.
2. Po vybalení z fólie těsto na pomoučněném válu rozválejte na plát o velikosti asi 25 × 60 cm, užší stranou k sobě. Plát těsta si pomyslně rozdělte na třetiny a prostředek poklaďte polovinou máslových plátků (obr. 1). Překryjte vrchní třetinou těsta (obr. 2) a poklaďte zbylým máslem. Spodní třetinu těsta překlopte přes máslo, otočte proti směru hodinových ručiček o 90 stupňů a přehněte na polovinu.
3. Opět těsto rozválejte na velikost 25 × 60 cm, užší stranou k sobě (obr. 3). Vrchní třetinu přehněte a překryjte spodní třetinou. Opět otočte, přehněte na polovinu a ještě jednou na polovinu, až získáte malý balíček. Ten zabalte do potravinářské fólie a v ledničce chlaďte 2 až 3 hodiny. Celý proces od rozválení na 25 × 60 cm po zabalení do fólie a chlazení v ledničce zopakujte ještě čtyřikrát. Abyste si pamatovali, kolikrát už jste postup provedli, vmáčkněte do posledního balíčku bříškem palce důlek, od jednoho do čtyř.
TIP: Pak těsto můžete ihned použít nebo zamrazit pro pozdější použití.
Zdroj receptu a obrázků k receptu: https://www.recepty.cz/…o-o-d-147894
CO DÁL?
Líbí se vám tento produkt? Skvělé! Přidejte ho do košíku a pokračujte v nákupu.
Nevyhovuje vám? Zkuste se podívat na ostatní produkty značky Kaiser nebo na podobné produkty dalších značek.