Materiál | plast |
Průměr | 32 cm |
Barva | bílá |
Vhodné do myčky | ano |
Výrobce | Kaiser |
<H4 id=„ikonky“> POPIS Rozdělovač jednotlivých kousků dortu ** z kolekce Pâtisserie od výrobce Kaiser je vyroben z odolného a kvalitního syntetického materiálu** v bílé barvě. Slouží na pohodlné porcování dortů na úhledné a stejně velké kousky. Dort rozdělíte na 14 nebo 16 kousků .
Kráječ můžete mýt v myčce na nádobí. Obsahuje ergonomicky tvarované úchopy pro jednoduchou a bezpečnou manipulaci . Kráječ se snadno skladuje a nezabere tolik místa.
**SPECIFIKACE Průměr: ** 32 cm
Hmotnost: 159 g
Barva : bílá
Materiál : syntetický materiál
<H4>VÝHODY A NEVÝHODY <TABLE> <TBODY> <TR> <TD></TD> <TD>
Kráječ je vyroben z pevného a odolného syntetického materiálu.
Je oboustranný, což umožňuje naporcovat dort na 14 nebo 16 stejně velkých kousků.
Vhodný do myčky na nádobí.
</TD> </TR> </TBODY> </TABLE> PRAKTICKÉ RADY Vhodné do myčky: Ano
</P> RECEPT NA DORT SACHR <P>Ingredience
130 g kvalitní hořké čokolády, 135 g másla pokojové teploty + na vymazání formy, 150 g moučkového cukru, 6 velkých vajec pokojové teploty, 1 lžička vanilkového extraktu, 110 g krystalového cukru, 125 g polohrubé mouky, hrubá mouka na vysypání formy, 300 g rybízové nebo meruňkové marmelády, 2 lžíce kvalitního rumu
Na polevu
160 g kvalitní čokolády (půl na půl hořká a vysokoprocentní mléčná čokoláda), 200 g krupicového cukru
Postup
1. Čokoládu nalámejte na kousky, rozpusťte ji ve vodní lázni a nechte za stálého míchání zchladnout. Mezitím ručním šlehačem nebo v kuchyňském robotu našlehejte máslo, přisypte moučkový cukr a vše ušlehejte dosvětla a dohladka. Potom k máslu po jednom přidávejte žloutky. Nakonec přimíchejte čokoládu a vanilkový extrakt.
2. Bílky našlehejte s krystalovým cukrem a postupně přidávejte do čokoládové směsi. Postupujte zlehka, sníh jakoby jen překlápějte (kousky bílků můžou být vidět). Pak ke směsi pozvolna přisypávejte mouku. Dávejte pozor, aby sníh nespadl!
3. Formu o průměru 23 cm vymažte, vysypte hrubou moukou a nalijte do ní čokoládovou směs. Pečte na střední mřížce při 200 °C, u horkovzdušné trouby při 180 °C 15 minut. Snižte teplotu o dvacet stupňů a pečte dalších 45 minut. Pak doprostřed zapíchněte špejli: pokud je po vytažení čistá, máte hotovo. Počítejte s tím, že korpus se uprostřed nafoukne. Nechte ho přes noc vychladnout ve formě, pak jej vyklopte na mřížku.
4. Zarovnejte povrch korpusu a horizontálně ho rozkrojte. Teď si připravte rybízovou nebo meruňkovou glazuru. Marmeládu dejte spolu s rumem do kastrůlku a na středním plameni přiveďte do varu. Stále promíchávejte. Vařte zhruba tři minuty – měli byste získat lepkavou hutnější směs, která stěží odkápne z vařečky. Propasírujte a ještě teplou glazurou potřete spodní část korpusu. Přiklopte horní díl a namažte i celý povrch a strany dortu. Nechte zaschnout.
5. Polevu na sachr připravíte poměrně jednoduše: čokoládu nechte rozpustit ve vodní lázni. Mezitím svařte cukr se 125 ml vody a zhruba pět minut vařte; odstavte. Až trochu vystydne, přimíchejte čokoládu. Takto připravenou polevu nechte chladnout; ve chvíli, kdy začne tuhnout, ji ještě jednou zahřejte (nepřivádějte k varu) a přelijte jí celý dort. Vršek i strany by měly být dokonale pokryté.
6. Dort uložte do chladničky, aby poleva úplně ztuhla. Vyjměte ho až hodinu před podáváním. Jestli chcete, servírujte se slazenou šlehačkou.
Zdroj receptu: www.apetitonline.cz
CO DÁL?
Líbí se vám tento produkt? Skvělé! Přidejte ho do košíku a pokračujte v nákupu.
Nevyhovuje vám? Zkuste se podívat na ostatní produkty značky Kaiser nebo na podobné produkty dalších značek.