2× tulipán, 2× beruška, 2× velikonoční vajíčko
100 g cukru
2 čajové lžičky vanilkového cukru
150 g mouky
nastrouhaná kůra z 1/2 citronu (bio nebo chemicky neošetřeného)<BR>50 g strouhaného marcipánu
Postup:
Máslo, cukr, vanilkový cukr a vejce třeme do pěny. Mouku smícháme s práškem do pečiva, prosejeme na utřenou hmotu a vmícháme. Vmícháme sůl, dále strouhanou citronovou kůru a marcipán. Těsto vlijeme do vymazané formy a pečeme v předehřáté troubě při 180°C zhruba 20–25 min do zlatova.
Podle chuti ozdobíme barevnými polevami, marmeládou, moučkovým cukrem apod.
Tip: Místo marcipánu můžete použít i strouhanou čokoládu, mleté ořechy nebo mandle.
Dobrou chuť!