Tajine je keramická nádoba se špičatou poklicí, která zaručuje ideální cirkulaci páry, tak aby z pokrmu neunikli žádné chutě. Tento způsob dušení je základem marocké kuchyně.
Každý produkt značky Emile Henry je od roku 1850 vyráběn ručně
z přírodních materiálů – výhradně burgundské hlíny, písku a vody.
Keramika je s glazurou pálena při 1100°C. Nádobí si tak zachová nejen
svojí barvu, ale také pevnost a odolnost.
Dokonalé dušené S hrncem Tajine vždy vykouzlíte perfektní pokrm ať už
se jedná o dušené kuře, vepřové nebo i ryby. Zpravidla se doplňuje
o zeleninu a ovoce, koření a vše se dusí ve vývaru nebo vlastní
šťávě. Výsledkem je dokonalý dušený pokrm s nádhernou vůní a
autenticitou.
Emile Henry Flame Jedná se o speciální inovativní patentovanou technologii
výroby keramických forem a nádobí, díky které je pak takovouto keramiku
možné používat nejen při při pečení v troubě, ale také k vaření na
všech typech sporáků (pro použití na indukčních sporácích je nutné
užít adaptační disk). Stejně jako všechno ostatní nádobí značky Emile
Henry, můžete nádobí s technologii Flame používat v mikrovlnné troubě
i myčce nádobí.
Vlastnosti keramického hrnce Emile Henry
Vaření s hrncem Emile Henry
Údržba hrnce
<p></p>