Materiál | teflonové |
Požadované vlastnosti | Profesionální;Indukční ohřev;Poklice;vhodné do trouby |
Objem | 2 - 4,9 l |
Druh | hrnce |
Hmotnost | 1,8 kg |
Průměr | 20 - 23,9 cm |
Barva | černá |
Vhodné pro | klasické sporáky + indukce |
Vhodné do myčky | ano |
Vhodné do trouby | ano do 180°C |
Raymond Blanc | Hrnce |
Výrobce | Raymond Blanc |
<H4>POPIS
Tento rendlík byl Raymondem Blancem navržen speciálně pro ohřev mléka, ale použít jej samozřejmě můžete na mnoho dalších způsobů. Hodí se zejména na ohřev tekutin a omáček, a protože je opatřen výlevkami na obou stranách , je vhodný jak pro praváky tak pro leváky . Tvrdě eloxované tělo zaručuje pevnost a odolnost , nerezové dno umožňuje použití na indukčním vařiči a trojvrstvá teflonová povrchová vrstva zajišťuje nepřilnavost jídla , a to ani pokud se připálí. Díky této vrstvě se také nemusíte bát používat kovové nástroje – svrchní vrstva zůstane nepoškozena bez škrábanců. Držadlo je na povrchu opatřeno silikonovou vrstvou pro pohodlný ale pevný úchop . Součástí je také skleněná poklička umožňující kontrolu připravovaných pokrmů.
SPECIFIKACE Průměr: 20 cm
Výška: 12,5 cm
**Hmotnost: ** 1,8 kg
Objem: 3,8 l
Materiál: tvrdě eloxované tělo, dno z nerezové oceli a nepřilnavý trojvrstvý povlak z teflonu, silikonové držadlo
Barva: černá
Země původu: Velká Británie
Záruka: doživotní
VÝHODY A NEVÝHODY <TABLE> <TBODY> <TR> <TD></TD> <TD>
Tvrdě eloxované tělo je robustní a má dlouhou životnost.
Díky teflonové vrstvě se nic nepřichytí k povrchu nádoby, ani pokude se pokrm lehce připálí.
Při vaření je možné používat i kovové nástroje.
Držadla jsou potažena měkkým materiálem, který zajišťuje pohodlné, ale pevné uchopení.
</TD> </TR> <TR> <TD></TD> <TD>
Nelze používat pro přípravu pokrmů v troubě při teplotách vyšších než 180°C
</TD> </TR> </TBODY> </TABLE> PRAKTICKÉ RADY Vhodné na sporák: plynový, elektrický, sklokeramickou desku i indukci
Vhodné do trouby: Ano, maximální teplota do 180°C**
Vhodné do myčky:** Ano
Při použití v troubě používejte pro manipulaci s nádobím chňapky. Nádobí prudce neochlazujte, aby nedošlo k poškození vlivem teplotního šoku. K čištění nepoužívejte abrazivní (brusné) houbičky či kartáče.
CO ZNAMENÁ HARD ANODIZED? Hard anodized znamená v češtině tvrdě eloxovaný . Eloxování je speciální metoda , při které se na povrchu hliníku vytvoří ochranná vrstva oxidu hliníku, která** chrání hliník před oxidací** . Hliník totiž za normálních okolností působením vnějších vlivů oxiduje. Tato vrstva, ale způsobí, že hliník již dál neoxiduje. Eloxování tedy zvyšuje odolnost hliníku před povětrnostním vlivy a** mechanickou pevnot povrchu** . Díky eloxování se tedy** zvýší životnost eloxovaného výrobku** .
Eloxovaná ochranná vrstva bývá silná od 0,35 do maximálně 160 µm (mikrometrů) podle potřeby. Kromě ochranné funkce má i funkci estetickou . Umožňuje totiž** zvýraznění povrchu výrobku** a jeho případné zabarvení (falešné postříbření, falešné pozlacení apod.). Mohou se přidat i další látky, které ovlivňují stálost barevného odstínu, otěruvzdornost, přilnavost nebo mazivost. K eloxování hliníku se používají především roztoky kyselin (chromové, sírové, fosforečné, organické kyseliny atd.) nebo** solné roztoky** . Produkt se ponoří do roztoku a v něm oxiduje za přítomnosti el. proudu.
KDE SE POUŽÍVÁ ELOXOVÁNÍ?
Eloxování hliníku se používá například při výrobě automobilů, letecké techniky, hliníkových oken , ale také například při výrobě kuchyňského nádobí (hrnce, pánve atd.) .
CO DÁL?
Líbí se vám tento produkt? Skvělé! Přidejte ho do košíku a pokračujte v nákupu.
Nevyhovuje vám? Zkuste se podívat na ostatní produkty značky Raymond Blanc nebo na podobné produkty dalších značek.