Výrobce | Herenthal |
Materiál | hliníkové |
Průměr | 28 cm |
Výrobce | Herenthal |
Požadované vlastnosti | Indukční ohřev |
Typ | grilovací |
</p> <p>Tato netradičně hranatá pánev s vroubkovaným dnem je určená pro stylové opékání steaků, kuřecích či krůtích přírodních řízků. Maso bude krásně šťavnaté a přitom křehké . Třešničkou na dortu jsou pak stylové proužky po obou stranách masa, které musí každý pořádný steak mít.
Oficiální shop Herenthal ZDE
Pánev překvapí tím, že je opravdu těžká. Nejedná se o žádný levný odlitek, ale poctivý kus železa. Představte si, že ji dáte na rozpálenou plotnu, po minutě se z ní začne kouřit jako z grilu a pánev si přímo říká o to, abyste na ní naložili pořádný flák masa. Ten se po pár sekundách zatáhne a po třech minutách můžete obracet. Pokud chcete mřížkovanou strukturu ze všech stran, stačí otočit po minutě a půl a výsledkem je krásný steak, který až po zhruba dalších třech minutách z pánve sundáte, bude krásně zatažený, uvnitř ani rare – krvavý, ale tak akorát medium, a když ho necháte odpočinout, na výpeku rozpustíte ještě trochu másla, máte za pár minut hostinu jak v restauraci, nad kterou se budou všichni olizovat, jak byl steak tuze dobrý. Jen jej předtím nezapomeňte pořádně prosolit a potřít olivovým olejem, aby se nespálil!
<em></em>
Grilovací vroubky účinně zadržují tuk, díky čemuž si grilované potraviny zachovávají svou chuť a jsou vhodné zejména pro rychlé opečení.
Netřeba se však omezovat jen na maso. Stejně tak můžete grilovat cukety, houby, lilek, rajčata, seitan, tofu, papriku… doplňte si sami.
Chytrým doplňkem je rovněž zobáček , díky kterému můžete z pánve snadno vylívat přebytečnou šťávu, aby byly potraviny skutečně opečené a nikoli dušené, jak se mnohdy stává.
</p> <p>GREBLON C3+ ® je super:
</p> <p>Pánev má navíc ergonomickou rukojeť, o kterou se nespálíte, ani když je pávev pěkně nažhavená.
Pánev lze samozřejmě používat pro všechny typy sporáků, včetně indukčních.