Nůž… Bezesporu nejstarší pracovní nástroj používaný již
odpradávna!
Ocelová čepel , která je uložená v rukojeti
(dřevěné, plastové, kovové…), musí splňovat nejpřísnější
pravidla na kvalitu a tvrdost materiálu .
Podle dnešních hygienických předpisů může být ocelová čepel pouze
z nerezavějící oceli . Jednotlivé čepele se ale liší
způsobem opracování, jejich zaměřením nebo také tloušťkou čepele. To
dává prostor pro širokou škálu druhů nůžů a též pro širokou škálu
kvalit a cen.
Výroba kvalitní kalené nerezové oceli je technicky zdlouhavý a
náročný proces. Proto jsou tyto nože také dražší.
Pokud se v kuchyni pohybujete často, potrpíte si na kvalitní náčinní,
měli byste dát zaručeně ocelovým nožům přednost!
Na spoustu domácích prací Vám vystačí levné náhrašky, které splní
nenáročnou práci, proto nemá cenu více investovat.
Toto ovšem neplatí u nožů! Stejně jako lidé v dávných dobách,
i my každodenně sáhneme po noži.
A mít v ruce obyčejný nůž nebo vysoce kvalitní, je opravdu
rozdíl! Poznáte to hned!
Navíc vedle funkčnosti oceníte Vy nebo Vámi obdarovaní stylový
a elegantní doplněk na kuchyňskou linku. Tyto nože vypadají
krásně v klasické i moderní kuchyni!
Budou Vám dělat radost! Svojí kvalitou i designovým
provedením:-)
Oficiální shop Herenthal ZDE
Sada vysoce kvalitních ocelových nožů s dřevěnými rukojeťmi
HT-MSF7–16034 obsahuje:
- 20 cm univerzální nůž (ideální pro úpravu široké škály potravin)
o tloušťce čepele 3 mm
- 20 cm nůž na chleba (skvěle připraví kus pečiva) o tloušťce
čepele 2,5 mm
- 20 cm porcovací nůž (využije se na porcování větších kusů
surovin) o tloušťce čepele 2,5 mm
- 13 cm univerzální nůž (univerzální nůž na drobnější úpravy či
pro kuchaře s menší rukou) o tloušťce čepele 2 mm
- 9 cm Univerzální nůž (vhodný na nejpečlivější práci v kuchyni,
vykrajování, …) o tloušťce čepele 2 mm
- Dodáváno spolu s elegantním bambusovým stojanem a prkénkem
(30×20×2cm)
</p> <p>Vyrobeno ze speciální kalené oceli ,
která si zachovává vysoké ostří po dlouhou dobu . Nože
jsou vhodné pro všechny fanoušky vaření, ale i pro profesionální
využití .
Několik tipů, jak se starat o nože Herenthal, aby vám vydržely
co nejdéle:
- Zásadně nemyjte nože v myčce : při teplotě, která
dosahuje při konečném oplachu až 85 °C změkne ostří doslova jako
mýdlo. Prostě se pak pod tlakem na potravinu ohýbá a nekrájí.Pokud si
ceníte svých nožů a přejete si, aby vám zůstaly co nejdéle ostré a
plnily tak svou funkci správně, doporučujeme umývat je teplou,
mýdlovou vodou po každém použití (případně jemným čistícím
prostředkem a hladkou houbičkou ). Opatrně je opláchněte a
osušte utěrkou .
- Nože by neměly přijít do styku s ostatními noži nebo
příbory . Pokud je budete chtít uchovávat v šuplíku, měly by
být vždy uloženy samostatně, jinak hrozí, že se poškodí
nebo ztupí.
- Nože vkládejte do stojanu vždy ostřím nahoru ,
i když to může znít nelogicky. Při každém zasunutí a vysunutí ostřím
dolů se toto tupí.
- Při broušení nožů dbejte na to, aby bylo ostří broušeno
z obou stran při úhlu cca 15 stupňů. Rozhodně nepoužívejte
brusky s kovovými kolečky (a to ani brusky elektrické) , které dostanete
v každém obchodě – ty ostří tupí a mohou ho poničit např.
odštěpením kusů oceli. Ideální je nůž brousit na brusném kamenu
z každé strany, dokud není ostrý jako břitva a poté pro srovnání
ostří doporučujeme ještě dobrousit pomocí dodávané ocílky.
- Stále však platí, že nejlépe nabrousí nůž zkušený
brusič – poté vám vydrží ostré opravdu dlouho.