Sada pro grilování na kameni Velká Na základě našich vlastních zkušeností jsme pro vás připravili tři sady složené z nejdůležitějších věcí, které ke grilování potřebujete. Vše, co se nám osvědčilo za dlouhá léta používání grilovacích kamenů. Sada, kterou jsme pojmenovali „top“, obsahuje šest pomocníků: Pomůcky na vyčištění grilovacího kamene Jedlá soda se používá k čištění kamene, skvěle odmašťuje a na grilovací kámen funguje znamenitě. Navíc je „jedlá“ a zdraví prospěšná. V této sadě najdete jedlou sodu v klasickém balení v podobě tuby o hmotnosti 1kg. Jedlá soda je doma užitečná i na mnoho dalších účelů. V tomto článku na našem blogu najdete kompletní návod jak vyčistit grilovací kámen s pomocí jedlé sody. Přírodní kartáč z kokosových vláken velký a málý jsou takovou ekologickou alternativou ke klasické drátěnce. Jak se uvádí na webu výrobce, „kartáč z kokosových vláken Wolfberry je v podstatě takovou revoluční drátěnkou, která se hodí nejen na mytí nádobí či zeleniny, ale usnadní údržbu celé domácnosti. Jeho štětiny jsou prakticky drsné, ale k povrchu přesto šetrné, což oceníte nejen při úklidu a odstraňování zaschlé špíny“. Kartáč jsme vyzkoušeli i na čištění grilovacího kamene a osvědčil se velmi dobře.
Špachtle Schuller KAI 2K nerezová, 125 mm. Použijete ji pro seškrábání případných výpeků, které přilnou k povrchu kamene po skončení grilování. Je dobré mít ji při ruce i v průběhu grilování, třeba když „sklidíte“ z kamene maso a chystáte se ještě opéct třeba brambory nebo zeleninu. Okamžité zapálení ohně pod kamenem Ekologické podpalovače, 100ks. Můžete zapomenout na rozdělávání ohně pod vaším lávovým kamenem s pomocí papíru a pracně vyrobených dřevěných třísek. S těmito podpalovači dokážete velmi rychle a efektivně roztopit větší kusy dřeva, dřevěné uhlí nebo brikety. Stačí vložit 1–2 kusy podpalovačů pod dřevo, dřevěné uhlí nebo brikety, zajistit dostatečný přísun vzduchu a zapálit. Doba hoření je cca 6–8 minut. Jsou vyrobené dřevité vlny. Bezkontaktní měření teploty kamene Teploměr Voltcraft IR 500–12S S tímto podařeným infračerveným teploměrem dokážete snadno a bezpečně změřit přesnou teplotu grilovacího kamene díky bezdotykovému měření. Jednoduše tak zjistíte, kdy je váš grilovací kámen již připraven ke grilování. Můžete dále experimentovat a najít optimální teplotu kamene pro různé druhy grilovaných pokrmů, čímž pozvednete své grilovací umění na vyšší level. Teploměr pracuje v rozmezí teplot –50 až 500 °C. Ideální grilovací teplota na lávovém kameni je 250 –300 °C. Tepelná ochrana vašich rukou Žáruvzdorné Rukavice Ansell CRUSADER FLEX® 42–445 poskytují základní ochranu před teplem a jsou vhodné pro práci a manipulaci s horkými předměty do 250°C. Rukavice jsou máčené v nitrilu. Nitrilový povlak chrání před nárazy, propíchnutím, odřením a řezy. Rukavice jsou pružné a pohodlné na nošení díky vnitřní termoizolační podšívce z netkané textilie, která absorbuje pot. SADA NA ČIŠTĚNÍ GRILOVACÍHO KAMENE VELKÁ OBSAHUJE:
Jedlá soda, tuba 1000g (výrobce Wolfberry) Přírodní kartáč z kokosových vláken velký, malý (výrobce Wolfberry) Špachtle Schuller KAI 2K nerezová, 125 mm Ekologické podpalovače z přírodního materiálu, 100ks Teploměr Voltcraft IR 500–12S Žáruvzdorné Rukavice Ansell CRUSADER FLEX® 42–445