Výrobce | Orion |
Typ | Formy a plechy |
Materiál | Silikon |
Forma z velmi kvalitního silikonu, kterou je možné snadno a rychle vytvořit pralinky ve tvaru vajíčka nebo zajíčka ze světlé i tmavé čokolády. Ideální na velikonoční sladkosti…
Silikon snáší teploty od –40 do +230° Celsia a může se použít v každém typu trouby. Velmi snadno se umývá i v myčce na nádobí.
Rozměry formy: délka 27 cm / šířka 15,5 cm
Velikost vajíčka: 4 × 3 cm
Velikost zajíčka: 5 × 3,5 cm
Nechali jsme pro vás otestovat foodblogerem:
Tato jarní silikonová forma najde využití hlavně v období Velikonoc. Dají se v ní připravit hezké pralinky, které budou ozdobou svátečního stolu. Při výrobě používám různé druhy čokolády a trvanlivé náplně. Je to např.kokos smíchaný se slazeným kondenzovaným mlékem. Možností je mnoho a kreativitě se meze nekladou. Při výrobě pralinek postupuji tak, že rozpustím čokoládu v hrnci s názvem Vodní lázeň, který je taktéž k dostnání v tomto eshopu. Menším štětcem ve slabé vrstvě vymažu prohlubně ve formě a čokoládu nechám v chladu ztuhnout. Pak ještě jednou zopakuji a po opětovném ztuhnutí naplním nádivkou, a to malý kousek pod okraj a doplním čokoládou – pralinky tzv. zavíčkuji. Povrch urovnám a případnou nadbytečnou čokoládu setřu mimo formu. Nechám několik hodin v chladu, nejlépe přes noc a pralinky z formy vyloupnu. Jde to velice dobře. Všem, kteří se práci s čokoládou moc nevěnují, doporučuji zhlédnout video s radami pana Radka Šubrta. Hlavně, jakým způsobem čokoládu rozpouštět a temperovat. Forma se rovněž hodí na výrobu ledu do nápojů a na pečení menších tvarů cukroví, např. z lineckého těsta. M.F.