Materiál | keramika |
Vnitřní Povrch | Keramika |
Objem(ml) | 2,2 l |
Typ výrobku | Formy na domácí pečivo |
Typ výrobku | Formy na pečení |
Celkový Objem (L) | 2.2 |
Výrobce | EMILE HENRY |
Barva | červená |
Velikost | Hranatý 15 x 24 cm |
Hranatá forma na chléb umožní upéct všechny druhy domácího sendvičového chleba s křupavou kůrkou a měkkým vnitřkem. Klenuté víko ze žáruvzdorné keramiky vytváří dokonalou úroveň vlhkosti pro dokonalý bochník. Spodní i horní díly mají otvory, které těstu pomáhají kynout a získávat křupavou zlatavou kůrku. Žebrování na dně zabraňují přichycení bochníku. Malé rukojeti usnadňují manipulaci. Vyrobeno ve Francii. Hmotnost 2,06 kg. Celková vnější délka 28 cm. Vnější šířka 13 cm. Vnější výška 12 cm. Vnitřní délka 22 cm. Hloubka spodní části 7 cm. Objem 2,2 l. Granátově červená forma na domácí chléb.. Vnitřní zaoblený tvar ve spolupráci s inovativní keramikou z Burgundské hlíny zajistí, že Váš chléb bude mít během pečení ideální vlhkost. Výsledkem bude křupavá kůrka na povrchu, chléb bude vláčný a jemný uvnitř. Těsto přikryjeme necháme kynout při pokojové teplotě. Po prvním nakynutí těsto znovu propracujte a umístěte do pomoučené formy. Těsto necháme znovu nakynout. Vždy nechte kynout dle přesného času receptu. Necháte-li kynout příliš dlouho, bude těsto unavené. Těsně před pečením, proveďte rychlé, hladké řezy na povrchu pomocí nože. Tyto řezy vytvářejí slabá místa v kůrce a umožňují těstu stoupat. Pečeme obvykle při teplotě 240 °C. Forma je ze speciální keramiky udržující dokonalou vlhkost během pečení. Po upečení odklopíme a necháme chleba vychladnout tak, aby byla kůrka krásně křupavá. Materiál: Keramika z Burgundské hlíny, vypálená při 1100°C. Vhodné do myčky na nádobí.