Materiál | keramika |
Vnitřní Povrch | Keramika |
Objem(ml) | 5 l |
Typ výrobku | Formy na domácí pečivo |
Typ výrobku | Formy na pečení |
Výrobce | EMILE HENRY |
Barva | bílá |
Velikost | Hranatý 22 x 34 cm |
Snadná příprava klasického šumavského chleba vám umožní péct všechny druhy velkorysého domácího chleba – stejně jako ty, které ručně vyrábí řemeslník! Jednoduše použijte bílou mouku k upečení klasického kváskového chleba nebo smíchejte různé druhy mouky (špaldovou, žitnou, semínka…) a upečte rustikální autentické bochníky, prozkoumejte různé textury a příchutě. Fotrma na bochník chleba je vyrobena z inovativní keramiky Emile Henry, pomáhá vytvářet podmínky pečení identické s tradiční chlebovou pecí. Pokud má váš chléb při pečení požadovanou úroveň vlhkosti, získáte dokonalou zlatou křupavou kůrku se světlým a vzdušným vnitřkem. Křížené čáry v základně zabraňují přilepení těsta a otvory na obou koncích víka usnadňují manipulaci. Víko lze umísti na formu obráceně pro snažší skladování. Kvalitní glazura, neporézní, odolná a snadno se čistí. Hmotnost 2,7kg, Vnější délka 34cm, Vnější šířka 22cm, Vnější výška 15cm, Vnitřní délka 31cm, Vnitřní šířka 19,5cm, Vnitřní výška 14cm, Celkový bjem 5L, využitelný objem chleba 2l. Bílá forma na domácí chléb.. Bílá oválná forma na pečení šumavského chleba je výsledkem několikaletého výzkumu Emile Henry. Zaoblený tvar ve spolupráci s inovativní keramikou z Burgundské hlíny zajistí, že Váš chléb bude mít během pečení ideální vlhkost. Výsledkem bude křupavá kůrka na povrchu, vláčný a jemný uvnitř . Forma je vybavena větracími otvory pro unikání páry a drážkovaným dnem, aby šel chléb dobře vyklopit. Upečte si svůj domácí chléb, nebude už vám jiný chutnat. Chléb je možné ve formě i porcovat, keramika je odolná i ostří nože. Příprava a vaření: Těsto a necháme kynout přikryté při pokojové teplotě. Po prvním nakynutí těsto znovu propracujte a umístěte do pomoučené formy. Těsto necháme znovu nakynout. Vždy nechte kynout dle přesného času dle receptu. Necháte-li kynout příliš dlouho, bude těsto unavené. Těsně před pečením, proveďte rychlé, hladké řezy na povrchu pomocí nože. Tyto řezy vytvářejí slabá místa v kůře a umožňuje mu stoupat. Umístěte uzavřený chléb do předehřáté trouby – obvykle při teplotě 240 ° C. Forma je ze speciální keramiky udržující dokonalou vlhkost během vaření. Po upečení sejměte kryt formy a nechejte chleba vychladnout tak, aby byla kůra krásně křupavá. Materiál: Keramika z Burgundské hlíny, vypálená při 1100°C Vhodné do myčky na nádobí, do trouby, do grilu. Vnější rozměry: 34 × 22 × 15 cm Vnitřní rozměry: 31 × 19,5 × 14 cm Celkový objem: 5 litrů, maximálně využitelný objem 2 litry