Výrobce | EMILE HENRY |
Materiál | keramika HR® |
Barva | černá |
Vnitřní Povrch | Keramika |
Rozměry formy | Hranatá 39 x 24 cm |
Sleva %%% | 10-20 % |
Rozměr | 39x24cm |
Mytí v myčce | ANO |
Trouba | ANO (300°C) |
Barva | černá |
Keramická forma na pečení baget je výsledkem několikaletého výzkumu Emile Henry. Speciální tvar ve spolupráci s inovativní keramikou z Burgundské hlíny zajistí, že vaše bagety budou mít během pečení ideální vlhkost, v čemž tkví tajemství jejich textury a chuti. Výsledkem bude křupavá kůrka na povrchu, vláčné a jemné těsto uvnitř . Upečte si své domácí bílé ale i celozrnné pečivo, nebude už vám jiné chutnat.
Příprava a vaření Těsto a necháme kynout přikryté při pokojové teplotě. Po prvním nakynutí těsto znovu propracujte a umístěte do pomoučené formy. Těsto necháme znovu nakynout. Vždy nechte kynout dle přesného času dle receptu. Necháte-li kynout příliš dlouho, bude těsto unavené. Těsně před pečením, proveďte rychlé, hladké řezy na povrchu pomocí nože. Tyto řezy vytvářejí slabá místa v kůře a umožňuje mu stoupat. Umístěte uzavřenou formu do předehřáté trouby – obvykle při teplotě 240 ° C. Forma je ze speciální keramiky udržující dokonalou vlhkost během vaření. Po upečení sejměte kryt formy a nechejte bagety vychladnout tak, aby byla kůra krásně křupavá.
Materiál: Keramika z Burgundské hlíny, vypálená při 1100°C Vhodné do myčky na nádobí, do trouby, do grilu. Záruka: 10 let