Výrobce | EMILE HENRY |
Materiál | keramika HR® |
Barva | bílá |
Vnitřní Povrch | Keramika |
Rozměry formy | Kulatá 28 cm |
Průměr | 28cm |
Výška | 16cm |
Trouba | ANO (300°C) |
Grill | ANO (300°C) |
Šířka s uchy | 33cm |
Barva | bílá |
Keramická forma Cloche na pečení chleba je výsledkem několikaletého výzkumu Emile Henry. Zaoblený tvar ve spolupráci s inovativní keramikou z Burgundské hlíny zajistí, že Váš chléb bude mít během pečení ideální vlhkost. Výsledkem bude křupavá kůrka na povrchu, vláčný a jemný uvnitř . Upečte si svůj domácí chléb, nebude už vám jiný chutnat.
Ve formě lze připravovat i maso nebo zeleninu. Spodní díl formy je vhodný i na pizzu. Chléb je možné ve formě i porcovat, keramika je odolná i ostří nože.
Příprava a vaření Těsto a necháme kynout přikryté při pokojové teplotě. Na přípravu je ideální bochník kolem 1,2 kg, což odpovídá asi 750 g mouky. Po prvním nakynutí těsto znovu propracujte a umístěte do pomoučené formy. Těsto necháme znovu nakynout. Vždy nechte kynout dle přesného času dle receptu. Necháte-li kynout příliš dlouho, bude těsto unavené. Těsně před pečením, proveďte rychlé, hladké řezy na povrchu pomocí nože. Tyto řezy vytvářejí slabá místa v kůře a umožňuje mu stoupat. Umístěte uzavřený chléb do předehřáté trouby – obvykle při teplotě 240 ° C. Forma je ze speciální keramiky udržující dokonalou vlhkost během vaření. Po upečení sejměte kryt formy a nechejte chleba vychladnout tak, aby byla kůra krásně křupavá.
Materiál: Keramika z Burgundské hlíny, vypálená při 1100°C Vhodné do myčky na nádobí, do trouby, do grilu. Záruka: 10 let