Materiál | keramika |
Objem | 1,3 l |
Druh | na quiche;kruhové |
Průměr | 24 cm |
Barva | červená |
Výška | 5 cm |
Vhodné do myčky | ano |
Vhodné do trouby | ano do 270°C |
Vhodné do mikrovlnné trouby | ano |
Vhodné do lednice | ano |
Vhodné do mrazničky | ano |
Výrobce | Emile Henry |
POPIS Keramická forma na koláč od výrobce Emile Henry je vyrobena ze speciální burgundské keramiky, která je** odolná proti nárazům, poškrábání a teplotním šokům** . Odolá teplotám od – 20 °C do 270 °C a můžete ji dát z mrazáku přímo do trouby, aniž by popraskala. Forma na koláč je vyrobena ručně podle generacemi ověřených postupů a má krásný francouzský design s vlnitým okrajem v granátové barvě. Barvy jsou přírodní a jedná se o precizní ruční práci. Koláčová forma je vhodná do lednice, mrazáku, mikrovlnné trouby, trouby i do myčky na nádobí.
</p> <p>Hluboká forma na koláč Emile Henry je
skvělým pomocníkem při pečení francouzského koláče Quiche, křehkých
koláčů, ovocných, zeleninových i masových koláčů. Díky krásném
designu se forma hodí i na servírování a bude krásnou ozdobou
vašeho prostřeného stolu . Průměr formy je 24 cm, výška je
5 cm a objem 1,3 l. Forma nemá odnímatelné dno . Výhodou
keramické formy je rovnoměrné vedení tepla a keramická
forma udrží koláč dlouho teplý .
SPECIFIKACE Průměr: 24 cm
Výška: 5 cm
Objem: 1,3 l
Materiál: keramika
Barva: granátová
VÝHODY A NEVÝHODY <table> <tbody> <tr>
<td></td> <td> Forma na koláč je vyrobena ze speciální
burgundské keramiky, která je** odolná proti poškrábání, nárazům a
teplotním šokům** .
Ručně vyrobeno.
Krásný francouzský design.
Ideální na pečení sladkých i slaných koláčů (quiche).
Vhodná do lednice, mrazáku, mikrovlnky, trouby i do myčky na nádobí.
</td> </tr> </tbody> </table> PRAKTICKÉ RADY
Vhodné do myčky: Ano
Vhodné do lednice: Ano
Vhodné do mrazáku: Ano do – 20 °C
Vhodné do mikrovlnné trouby: Ano
Vhodné do trouby: Ano do 270 °C
<iframe src=„https://www.youtube.com/embed/QgOcOFCC-qo“
width=„560“ height=„315“ frameborder=„0“
allowfullscreen=„allowfullscreen“></iframe>
CO JE QUICHE? Quiche je** francouzský slaný koláč** ,
jehož základem je křehké těsto a smetanová náplň. Slovo Quiche původně
vzniklo zkomolením německého slova Kuchen, což znamená v překladu
koláč. Nyní je quiche nedílnou součástí francouzské kuchyně.
Náplň slaného koláče tvoří vejce, tučná smetana a
další přísady jako je například slanina, cibule, sýr atd. Existuje
spousta receptů na francouzský quiche.
Křehké těsto je tvořeno pouze dvěma ingrediencemi a to** moukou a máslem v poměru zhruba 2:1** . V některých receptech najdete také vejce. Těsto je nejlepší nechat aspoň hodinu vychladit v lednici, ale můžete ho tam nechat i přes noc. Díky tomu se suroviny krásně spojí a při válení nebude těsto tak mazlavé. Vyválet byste měli těsto na** tloušťku zhruba 3 – 4 mm** . Doporučujeme válet těsto mezi dvěma listy pečícího papíru. Quiche se peče v tradičních formách na quiche, které mají kulatý tvar a vyšší okraj, který je tzv. vlnkovaný. Koláč často obsahuje dost tuku, a tak nemusíte formu vymazávat.
Těsto po vyválení přenesete do formy a vyložíte včetně vyššího vroubkovaného okraje. Těsto se peče nejprve bez náplně, zatížené fazolemi, které doporučujeme propíchat vidličkou, aby se nenafukovalo. Až poté se naplní náplní a peče se dozlatova. Výsledkem je křupavé těsto dokola a vláčná náplň, kterou si můžete upravit podle vlastní chuti či fantazie. Quiche je dobrý teplý i studený . Ideální na oběd, večeři nebo třeba na svačinu. Vyzkoušejte třeba pórkový, cibulový, chřestový nebo třeba slaninový quiche.
</p> QUICHE SE SLANINOU, ŠPENÁTEM A CHEDAREM <p>Těsto:**180 g hladké mouky, 80 g másla (trochu změklého), cca 2 lžíce studené vody, zarovnaná lžička soli
Náplň:** 20 dkg anglické slaniny na plátky, 150 g sýru cheddar, 60 g baby špenátu, 1 větší cibule, 4 vejce, 300 ml smetany ke šlehání 31%, sůl a pepř
Dále se vám bude hodit: kulatá forma na koláč s průměrem 24 cm. potravinová fólie a alobal, luštěnina na zatížení těsta (rýže, čočka, fazole..), vejce na potření těsta
Postup:
Quiche nechte úplně vychladnout a teprve pak ho krájejte. Hned z trouby by vám nedržel pohromadě a náplň by se roztekla.
Zdroj receptu a obrázku k receptu: http://www.mycookingdiary.cz/…zsky-quiche/
<iframe src=„https://www.youtube.com/embed/jQElk-MS4dI“
width=„560“ height=„315“ frameborder=„0“
allowfullscreen=„allowfullscreen“></iframe>
CO DÁL? Líbí se vám tento produkt? Skvělé! Přidejte ho
do košíku a pokračujte v nákupu.
Nevyhovuje vám? Zkuste se podívat na ostatní výrobky Emile Henry nebo na
podobné produkty.
<style type=„text/css“></style>