Výrobce | Emile Henry |
Barva | Slonová kost |
Typ produktu | Dóza na potraviny |
EAN | 3289310202251 |
POPIS Keramická dóza na máslo od výrobce Emile Henry je vyrobena ze speciální burgundské keramiky, která je** odolná proti nárazům, poškrábání a teplotním šokům** . Odolá teplotám od – 20 °C do 270 °C a můžete ji dát z mrazáku přímo do trouby, aniž by popraskala. Máslenka je vyrobena ručně podle generacemi ověřených postupů a má krásný francouzský design v barvě slonové kosti. Barvy jsou přírodní a jedná se o precizní ruční práci. Je vhodná do lednice, mrazáku, mikrovlnné trouby, trouby i do myčky na nádobí.
</p> <p>Keramická máslenka Emile Henry bude nejen** ozdobou
vašeho prostřeného stolu** , ale především ochrání máslo před
vzduchem a světlem . Dóza na máslo má rozměr
16,5 × 11,5 × 7,5 cm . Tradiční burgundská keramika
dokáže udržet konstantní teplotu . Díky tomu bude máslo
vždypřipraveno k servírování, vaření nebo pečení.
SPECIFIKACE Délka: 16,5 cm
Šířka: 11,5 cm
Výška: 7,5 cm
Materiál: keramika
Barva: slonová kost
VÝHODY A NEVÝHODY <table> <tbody> <tr>
<td></td> <td> Máslenka je vyrobena ze speciální
burgundské keramiky, která je** odolná proti poškrábání, nárazům a
teplotním šokům** .
Ručně vyrobeno.
Krásný francouzský design.
Nádoba na máslo je vhodná do trouby, do mikrovlnky, do myčky, do lednice i do mrazáku.
Ochrání máslo před vzduchem a světlem.
</td> </tr> </tbody> </table> PRAKTICKÉ RADY
Vhodné do myčky: Ano
Vhodné do lednice: Ano
Vhodné do mrazáku: Ano do – 20 °C
Vhodné do mikrovlnné trouby: Ano
Vhodné do trouby: Ano do 270 °C
<iframe src=„https://www.youtube.com/embed/QgOcOFCC-qo“
width=„336“ height=„189“ frameborder=„0“
allowfullscreen=„allowfullscreen“></iframe> <iframe
src=„https://www.youtube.com/embed/Gqu1h7-YW2g“ width=„336“
height=„189“ frameborder=„0“
allowfullscreen=„allowfullscreen“></iframe>
MÁSLO A JEHO VLIV NA ZDRAVÍ Máslo je** mléčný
výrobek** – vzniká stloukáním mléka (smetany). Obsahuje
minimálně 80 % mléčného tuku , zbytek másla tvoří voda a
mléčná sušina. Máslo obsahuje laktózu . Máso obsahuje
nasycené mastné kyseliny, které zvyšují cholesterol , a
tak bychom ho měli konzumovat jen v malém množství. V malých dávkách
má ale máslo příznivý vliv na nervový systém a nemělo
by chybět v dětské výživě. Obsahuje totiž zdraví prospěšné látky
jako vitamíny a minerální látky – vitamín A, D, E a
draslík .
</p> <p>Máslo je ideální na vaření, pečení a můžete ho
namazat na chléb (snadněji se však roztírá margarín). Máslo se
rychle přepaluje , již při teplotě 150 – 180 °C.** Na
smažení doporučujeme používat přepuštěné máslo** , které se
přepaluje až při teplotě 200 – 250 °C. Přepuštěné máslo (máslo
ghí) se vyrábí pomalým rozehříváním v nádobě ve vroucí vodní
lázni. Z másla se při tomto procesu odstraňuje voda a další příměsi.
Výsledkem je** čirý tuk žluté barvy** , který má vyšší bod
přepalování a mnohem delší trvanlivost (a to i mimo lednici).
Přepuštěné máslo ghí (ghee) se používá v indické kuchyni, ale
můžete ho využít obecně na smažení, vaření, pečení i k přímé
konzumaci. Má lehce oříškovou chuť.
ROZDÍL MEZI MÁSLEM A MARGARÍNEM Máslo i margarín se
v dnešní době vyrábí stejnou cestou – mechanicky. Rozdíl je však
v tom, z čeho se vyrábějí. Máslo se tluče z mléka resp. ze
smetany a je tedy** živočišného původu** , ale margarín
označovaný jako roztíratelné máslo se vyrábí** ze směsi
přírodních rostlinných olejů** např. z řepkového, kokosového,
palmojádrového atd. Jak máslo, tak margarín jsou vysoce kalorické a
obsahují cca 80 % tuku, měli bychom ho tedy jíst s mírou. Margarín je
rostlinného původu a obsahuje méně nasycených mastných
kyselin, které zvyšují cholesterol a obsahuje více
nenasycených mastných kyselin , které naopak snižují cholesterol a
mají příznivý vliv na zdraví. Margarín je tedy** zdravější než
máslo** . Dejte však pozor na složení margarínů a na to, aby neobsahovaly
ztužené tuky. Doporučujeme kupovat margarín v kostce ne ve vaničce a
vyvarovat se levných margarínů. Margarín je vhodnější pro
mazání na chléb – lépe se roztírá, není ale vhodný na
vaření.
JAK PŘIPRAVIT DOMÁCÍ MÁSLO? Pro přípravu másla budete
potřebovat kvalitní smetanu ke šlehání s obsahem tuku minimálně
30 % . Smetanu šlehejte například pomocí ručního šlehače nebo
tyčového mixéru. Nejprve získáte šlehačku, tu si určitě připravujete
často. Při přípravě másla však budete šlehat dál . Ze
šlehačky se začne oddělovat máslo (vznikají hrudky
másla) a podmáslí (tekuté). Podmáslí můžete využít
k přímé konzumaci nebo například při zadělávání chleba. Až se vám
bude zdát máslo dostatečně hutné, slijte podmáslí a z másla vytvořte
hroudu, kterou pod proudem studené vody hněťte, aby se z másla
vyloučily zbytky syrovátky . Z másla by na konci měla vycházet
jen čirá voda.
<iframe src=„https://www.youtube.com/embed/_C91baGT2×U“
width=„560“ height=„315“ frameborder=„0“
allowfullscreen=„allowfullscreen“></iframe>
CO DÁL? Líbí se vám tento produkt? Skvělé! Přidejte ho
do košíku a pokračujte v nákupu.
Nevyhovuje vám? Zkuste se podívat na ostatní výrobky Emile Henry nebo na
podobné produkty.
<style type=„text/css“></style>