** POPIS Zapékací miska Ramekin** (ve francouzštině Ramequin)** ** od výrobce Emile Henry je vyrobena ze speciální burgundské keramiky, která je** odolná proti nárazům, poškrábání a teplotním šokům** . Odolá teplotám od – 20 °C do 270 °C a můžete ji dát z mrazáku přímo do trouby, aniž by popraskala. Zapékací miska je ideální na Crème brûlée, ale můžete ji použít i na další dezerty jako je např. Soufflé, čokoládový fondán, čokoládová pěna, crumble, panna cotta atd. a je vhodná i na přípravu slaných dobrot.
</P> <P>Emile Herny je rodinná firma. Miska na Creme Brulée je vyrobena ručně podle generacemi ověřených postupů a má krásný francouzský design s netradičním tvarem . Barvy jsou přírodní a jedná se o precizní ruční práci. Miska je vhodná do lednice, mrazáku, mikrovlnné trouby, trouby i do myčky na nádobí. Průměr misky je 9 cm, výška 5,5 cm, a objem 0,15 l. Výhodou keramické zapékací misky je rovnoměrné vedení tepla a miska udrží pokrm dlouho teplý .
SPECIFIKACE Průměr: 9 cm
Výška: 5,5 cm
Objem: 0,15 l
Materiál: keramika
Barva: granátová
Záruka: 10 let na výrobní vady
VÝHODY A NEVÝHODY <TABLE><TBODY><TR><TD></TD> <TD>
Zapékací miska je vyrobena ze speciální burgundské keramiky, která je** odolná proti poškrábání, nárazům a teplotním šokům** .
Ručně vyrobeno.
Netradiční tvar, krásný francouzský design.
Miska Ramekin je vhodná do trouby, do mikrovlnky, do myčky, do lednice i do mrazáku.
Ideální na Creme Brulée, Soufflée, čokoládový fondán, slané pokrmy atd.
</TD> </TR></TBODY></TABLE>PRAKTICKÉ RADY Vhodné do myčky: Ano
Vhodné do mikrovlnné trouby : Ano
Vhodné do trouby: Ano, do 270 °C
Vhodné do chladničky : Ano
Vhodné do mrazáku : Ano do – 20 °C
</P> Co je Crème brûlée <P>Crème brûlée je francouzský dezert, který se skládá pouze ze 4 ingrediencí. Na jeho přípravu vám bude stačit pouze kvalitní** smetana ke šlehání, žloutky, vanilkový lusk, krupicový cukr a hnědý třtinový na flambování** . Bude se vám hodit žáruzdorná zapékací miska zvaná Ramekin a flambovací pistole, která vám pomůže vytvoži na povrchu jemného dezertu křupavou krustičku z cukru.
</P> Recept na Crème brûlée <P>250 ml 12% smetany, 250 ml smetany ke šlehání, 1 vanilkový lusk, rozpůlený a vyškrábaný, 4 žloutky, 70 g co nejjemnějšího cukru krupice + 8 lžiček na posypání (na posypání můžete použít cukr třtinový)
**Postup:
** 1. Předehřejte troubu na 160 °C , horkovzdušnou na 140 °C.
2. Oba druhy smetany, vyškrábnutá vanilková semínka i prázdný lusk dejte do rendlíku a na mírném ohni pomalu prohřívejte těsně pod bod varu . Odstavte.
3. Žloutky a cukr utřete dohusta a dosvětla. Poté je zalijte ohřátou vanilkovou smetanou (lusk předtím vyjměte) a prošlehejte, aby se směsi spojily.
4. Vše přesuňte zpátky do rendlíku a na mírném ohni míchejte 6 až 8 minut nebo tak dlouho, až se pudink udrží na zadní straně lžíce.…
Záruka : 10 let