Originální dvojdílná nádoba pro pečení jablek Römertopf.
Vyrobeno ze speciální pálené hlíny Je ideální na upečení jednoho celého jablka, či krájených jablek, hrušek, nebo švestek a spoustu dalšího ovoce Vhodná i pro různé pečené dezerty, či pokrmy pro 1 osobu Je vybavený vnitřní glazurovanou vrstvou Nádoba RÖMERTOPF neobsahuje škodlivé chemické látky a je 100% zdravotně nezávadná Perfektně rozvádí a také udržuje teplo Stylové a efektní servírování Při správném používání nskutečná trvanlivost Možno použít v mikrovlnné troubě Snadné čištění, nebo možno i v myčce na nádobí Originál, made in Germany
Ø 14 cm, výška 13 cm Hmotnost 0,65 Kg
Originál – od roku 1967 „Made in Germany“ Römertopf byl představen v dubnu 1967 keramickou společností Eduard Bay GmbH jako absolutní inovace na veletrhu Hanover, v té době přední veletrh spotřebního zboží v Německu. V roce 1997 byla značka RÖMERTOPF® převzata řídícím partnerem Otto Gatzke a přeměněna na RÖMERTOPF® Keramik GmbH & Co. KG. Od ledna 2017 je Frank Gentejohann jediným generálním ředitelem společnosti, která dnes v centrále zaměstnává 40 lidí a zůstává jediným výrobním závodem v Ransbach-Baumbachu. Od 70. let bylo prodáno více než 50 milionů římských pekáčů – z čistě matematického hlediska by tedy v každé ze 40 milionů německých domácností mohl stát jeden římský hrnec. Nejprodávanějšími modely jsou římské hrnce v klasickém designu Römertopf. Sortiment se dnes skládá z pěti oblastí, které se vyznačují novým obalovým systémem s barevným schématem. To umožňuje zákazníkům snadno se orientovat v rozmanité řadě Römertopf a najít vhodný produkt pro každou oblast použití v kuchyni.