Ken Hom značka je jedna ze světově nejznámějších a uznávaných značek pro ASIJSKÉ A ČÍNSKÉ VAŘENÍ.
Ken Hom je nadšenec do používání vysoce kvalitního nádobí a doplňků, které pomáhají maximalizovat možnosti jakýkoliv pokrmů. Řada Excellence byla vyvinuta tak, aby odolala nejen intenzivnému teplu, které je zapotřebí u vaření, a to v podobě smažení – míchání, ale díky vysoce výkonné technologii zvyšuje zážitek z vaření s vynikajícím přírodním nepřilnavým povrchem.
Pánev je vyrobena z uhlíkové oceli pro zvládání vysokých teplot a rovnoměrné vaření. Vhodné pro všechny typy varných desek včetně indukce.
Nepřilnavá wok pánev poskytuje vynikající výkon a životnost, stejně jako je praktická a snadno se používá. Tyto wok pánve mají vynikající nepřilnavý povrch jak na vnitřní i venkovní straně a je navržena tak, aby se vyrovnala s vysokými teplotami, které jsou potřebné k vaření a smažení. Je možné je mýt v myčce.
Je vyrobena ze silné, ale lehké uhlíkové oceli, která nabízí vynikající vodivost tepla při vysokých teplotách, které vznikají při vaření a míchání.
Tato pánev má přírodní nepřilnavý povrch. Před použitím je třeba si dobře přečíst návod. Tato pánev má na sobě ochranná povlak, který je třeba před použitím odstranit. Je třeba pánev vložit pod tekoucí horkou vodu tím ochranný povlak povolí. Poté je třeba vzít drátenku, houbičku a 3–4 minuty čistit dokud ochranný povlak není vyčištěn. Můžete použít i čistící prostředek. Poté je pánev připravena k použití. Je třeba pak další postup pro použití, aby si pánev vytvořila přírodní nepřilnavý povrch. Poku používáte pánev na indukci stejný proces očisštění je třeba udělat i z druhé strany pánve.
Tato pánev musí být dobře použáváná, prosím čtěte návod, který je přiložen. Po použití je třeba pánev vytřít do sucha a můžete jí lehce natřít olejem. Počítejte s tím, že pánev může reznout, to je normální a přírozený proces. Stačí jen pánev zas dle návodu ošetřit a je znovu připravená k použití. Pánev během používání hnědně. Ken Hom říká čim více tmavá a zakouřená tím lepší kuchař.
Specifikace:
Tip: pro opravdové kuchaře, co si chtějí užít přírodní vaření
Bian Chao – je způsob, při kterém pánev rozpálíme a vymastíme olejem. Když je pánev velmi horká, přilijeme na její dno jen malé množství oleje pro smažení a přidáme suroviny. Poměr množství oleje pro smažení a suroviny je v rozmezí 1:8 – 1:10. Suroviny za stálého prohazování (promíchávání) zpola nebo téměř úplně orestujeme. Pak přidáme koření, ochucovadla a vše společně dohotovíme. Hotový pokrm nemá mnoho omáčky, je křehce jemný a svěží. Celkový průběh smažení je velmi rychlý působením prudkého ohně za neustálého pohybování pánví.
Hua Chao – je způsob, při kterém surovinu nejdříve obalíme ve škrobu a následně dáme do většího množství oleje o teplotě mezi 60–150°C. V průběhu smažení suroviny neustále od sebe oddělujeme, aby se neslepily. Suroviny těsně před úplným dosmažením vyjmeme a dáme stranou. Do čisté rozpálené pánve nalijeme znovu trochu oleje, ve kterém osmažíme vedlejší suroviny (např. zeleninu) nebo pouze koření a ochucovadla. Pak přidáme zahušťovací škrobovou směs a nakonec stranou odložené hlavní suroviny, které rychle dohotovíme. Připravený pokrm je lehce mastný, klouzavý, měkce jemný a lesklý.
</P> <P>