Výrobce | WMF |
Typ produktu | Karafa |
EAN | 4000530471000 |
** POPIS Karafa na červené víno** od výrobce WMF je vyrobena z odolného
skla, má vyduté dno a objem 1,5 l . Výška karafy je
24 cm. Karafa umožní rychlejší dosáhnutí požadované teploty při
servírování červeného vína, než kdyby zůstalo v úzké láhvi. Karafu
můžete mýt v myčce na nádobí.
SPECIFIKACE Výška: 24 cm
Objem: 1,5 l
Materiál : sklo
Barva : průhledná
VÝHODY A NEVÝHODY <table> <tbody> <tr>
<td></td> <td> Vhodné do myčky na nádobí.
Ideální pro podávání červeného vína.
Rychlejší dosažení teploty vhodné k servírování vína.
Krásný design.
Vyduté dno.
</td> </tr> <tr> <td></td> <td> O žádné
nevýhodě nevíme.
</td> </tr> </tbody> </table> praktické rady
Vhodné do myčky: Ano
ČERVENÉ VÍNO Červené víno se vyrábí pouze z modrých
hroznů – jedině tento druh vína v sobě totiž obsahuje červené
barvivo. Výroba probíhá nakvašením nebo tepelným zpracováním modrých
hroznů. Rmut (hmota, která vzniká rozemletím bobulí vinné révy) se nechá
několik dní kvasit a slupky hroznů tak zůstávají v kontaktu s kvasící
šťávou. Kvašení probíhá na rozdíl od bílého vína delší dobu a při
vyšší teplotě. Červené víno také obsahuje více tříslovin (rostlinné
látky s trpkou, svíravou nebo hořkou chutí) a resveratrolu (přírodní
látka ze slupek a z jadérek bobulí modrého vína) než bílé víno. 2 dl
červeného vína obsahují zhruba 600 μg (mikrogramů) resveratrolu.
BÍLÉ VÍNO Bílé víno se vyrábí z bílých, růžových,
červených nebo modrých hroznů vinné révy. Rmut se při výrobě vína
okamžitě lisuje a výsledkem je čistý mošt, který potom kvasí. Bílá
vína, která jsou vyrobena z červených nebo modrých hroznů se označují
jako klaret.
<dl> <dt> RŮŽOVÉ VÍNO Růžové víno se
vyrábí z modrých hroznů vinné révy a při výrobě nedochází
k nakvašení.
</p> JAK JE TO SE SLADKOSTÍ VÍN? <p>Suché víno obsahuje max. 4 g zbytkového cukru / 1 l vína.
Polosuché víno obsahuje 4,1 – 12 g zbytkového cukru / 1 l vína.
Polosladké víno obsahuje 12,1 – 45 g zbytkového cukru / 1 l vína.
Sladké víno obsahuje min. 45 g zbytkového cukru / 1 l vína.
</dt> </dl>
PŘI JAKÉ TEPLOTĚ SERVÍROVAT VÍNO? Lehká bílá vína odrůdy Ryzlink, Rulandské šedé, Chablis servírujte při teplotě 6 – 9 °C
Těžká bílá vína odrůdy Chardonnay, Scheurebe servírujte při teplotě 10 – 12 °C
Růžová vína odrůdy Rulandské modré servírujte při teplotě** 6 – 8 °C**
Mladá a lehká červená vína odrůdy Modrý Portugal, Pinot Meunier servírujte při teplotě 11 – 13 °C
Mladá a těžká červená vína odrůdy Burgundy, Barolo servírujte při teplotě 13 – 16 °C
Stará a těžká červená vína odrůdy Bordeaux, Chianti Classico servírujte při teplotě 16 – 18 °C K ČEMU SE HODÍ JAKÉ VÍNO? Červené víno je ideální především k červenému masu např. ke steakům z hovězího masa a k vyzrálým sýrům .
Bílé víno je vhodné** k rybám, mořským plodům,
k drůbeži, k telecímu masu, ke světlým omáčkám a k čerstvým
sýrům** .
CO DÁL? Líbí se vám tento produkt? Skvělé! Přidejte ho
do košíku a pokračujte v nákupu.
Nevyhovuje vám? Zkuste se podívat na ostatní produkty značky WMF nebo na podobné produkty dalších značek.