Pánev Wok ocelová Ocelová pánev WOK francouzského výrobce de Buyer. Je vyrobena z modré oceli, která po prvním rozpálení získává výborné vlastnosti pro vaření. Má nýtovanou rukojeť s kvalitní ergonomií. Ocelová pánev wok je ideální pro přirozené a zdravé vaření, které vyžaduje malé množství tuku. Originální tvar pánve wok s plochým dnem. Robustní kvalitní nástroj pro dokonalé smažení. Pánev ideálně rozvádí teplo, kdy díky vysoké povrchové teplotě pánve dochází k ideální karamelizaci jídla. Přírodní ekologický materiál bez chemických přísad při výrobě. Rukojeť je tvarována, typický tvar pro francouzské pánve. Pánev používáním získává nepřilnavé vlastnosti. Zapečený olej na povrchu vytváří postupným používáním dokonalou nepřilnavou vrstvu.
Technické parametry:
tloušťka stěny 2mm hmotnost 1,76kg průměr 28cm výška pánve WOK 10cm rukojeť pevně nýtovaná vhodná pro všechny typy vařičů mimo indukce
Robustní materiál Rychlé náhřátí pánve a perfektní rozvod tepla Rukojeť pánve je plochá nýtovaná, s otvorem pro zavěšení Typický design made in France Použitá ocel je ze 100% čistě přírodní ekologický materiál bez chemických přísad (PTFE a PFOA), bez jakýchkoliv negativních vlivů na připravované pokrmy Prakticky nezničitelná Odolná proti poškrábání, možnost použití kovových nástrojů Čím tmavší barva pánve (zčernání) po používání vzniká, tím více se zlepšují nepřilnavostní vlastnosti pánve. Pro její vlastnosti a praktickou nezničitelnost je velice oblíbená mezi profesionálními kuchaři.
Tip: Před vlastním smažením je vhodné pánev nechat cca 2–3min.rozehřát, aby dostatečně naakumulovala teplo Před prvním použitím: Před prvním použitím doporučujeme pánev přelít vroucí vodou a poté do sucha vytřít ubrouskem. Poté ideálně nalít do pánve olej a nechat 5–10min. zahřát. Následně olej vylejte a pánev vytřete ubrouskem. Pánev je připravena pro použití. Údržba: většinou stačí vytřít olejem a vysušit ubrouskem. Při větším znečištění omýt horkou vodou, vysušit a natřít olejem. Pánev není určená pro mytí v myčce a používání chemických čistítících prostředků. Ocelovou pánev je po každém použití potřeba natřít tukem – na rez se nevztahuje záruka, jedná se o přirozenou vlastnost materiálu!!!. Případně vyskytlou rez je třeba mechanicky odstranit a poté znovu pánev s olejem nechat vypálit. Čištění: připečené zbytky odstranit škrabkou. Pro odstranění připečených zbytků nasypejte do pánve mořskou sůl, kterou při vysoké teplotě necháte cca do 1,5 min. zapéct. Sůl odstraní připečené zbytky a poté stačí pánev jednoduše vytřít a namazat olejem. Nepoužívejte odmašťovací čistící prostředky, zničíte si nepřilnavou vrstvu pánve.
ODBORNÝ NÁZOR ESHOPU: Kvalitní robustní pánev, která Vám doma bude sloužit dlouhá léta i přes generace. Ocelová pánev ideální pro zdravé vaření. Pokud vybíráte dárek, potom s výrobky firmy de Buyer nešlápnete vedle.