Brousek na nože TRIUM Diamond Cams Pro francouzské
společnosti de Buyer byl designován pro snadné a rychlé
nabroušení nožů. Je vhodný pro nože velmi tupé i pro ty, jejichž
ostří chceme udržovat. Patentovaný systém broušení
brousku TRIUM Diamond Cams Pro vytváří pravidelné ostří. Určen pro
profesionály a nadšence v kuchyni. Brousek se dvěma sloty (výřezy)
pro broušení je opatřen třemi brusnými moduly . První slot
obsahuje jeden brusný modul (průmyslový diamant, hrubost 400), druhý
důmyslně navržený slot pak obsahuje hned dva moduly (průmyslový diamant,
hrubost 600 a chromovaný modul). U druhého slotu je při použití
důležité myslet způsob protažení nože. Pro základní broušení nůž
protahujeme druhým slotem do hloubky, pro udržování ostří se nůž
protahuje stejným výřezem, ale pouze zlehka.
- Univerzální brousek pro nože všech značek
- Pro snadné a rychlé broušení tahem
- Profesionální kvalita, pohodlný a bezpečný úchop
- Patentovaný systém broušení „Diamond Cams“
- Dlouhá životnost brousku – až 10 000 protažení
- Třístupňová metoda broušení pro velmi tupé nože
- První modul pro obnovení fasety hodně ztupeného nože, průmyslový
diamant, hrubost 400
- Druhý modul pro základní nabroušení ostří, průmyslový diamant,
hrubost 600
- Třetí chromovaný modul k honování, tedy finálnímu vyhlazení
(vyleštění) ostří
- Nevhodný pro speciální čepele broušené z jedné strany, např.
u nožů na sashimi
<P> Snadné použití:
- Pro nože tupé použijte nejdříve modul č. 1 (průmyslový diamant,
hrubost 400 zrn, broušení v úhlu 15°), jenž obnoví hodně ztupené či
poškozené ostří (fasetu ostří). Prsty bezpečně umístěny na rukojeti
brousku. Nůž protáhněte několikrát směrem dolů, k sobě.
- Poté pro základní nabroušení ostří použijte modul č. 2 – Diamond
Cams (průmyslový diamant, hrubost 600 zrn, broušení v úhlu 15°).
V druhém kroku protáhněte nůž modulem č. 2 pouze párkrát. U nožů
v dobrém stavu se začíná až tímto stupněm broušení. Nůž táhněte
obloukem „do hloubky“ brousku, směrem k sobě.
- Pokračujte krokem č. 3, vyhlazením ostří ve 3. chromovaném modulu.
Lehkým tahem protáhněte čepel směrem k sobě. Chromovaný modul povrch
ostří vyhladí podobně jako klasická ocílka. (Chromovaná ocílka leští
ostří nože, nebrousí jej. Nedochází tedy k odběru materiálu čepele.)
Doporučujeme časté udržování ostří pomocí chromovaného modulu 3,
nejlépe před každým použitím nože.
<P> Tip pro použití: Metoda broušení je
efektivnější, pokud ji používáte obráceně. Jestliže je váš nůž ve
velmi dobrém stavu, začněte nejdříve krokem č. 3. Pokud toto vyleštění
nestačí, vyzkoušejte nůž několikrát protáhnout modulem č. 2. Pokud ani
toto nestačí, proveďte několik tahů modulem č. 1 až do dokonalého
ostří. Posléze použijte modul 2 a 3. Pro minimální obrus nože
používejte při každodenním broušení pouze modul č. 3.