Peugeot dárková sada Zanzibar mlýnek na pepř + 8 zásobníků různých
druhů pepře Zanzibar je originální koncept nejen pro milovníky či znalce
pepře, ale pro všechny kulinární nadšence. Myšlenka mlýnků Zanzibar
vychází z možnosti ochutnat rozmanité druhy pepře, kdy každý má
jedinečnou vůni a specifickou chuť. Vše je zabaleno
v dárkové krabici jasně červené barvy, v provedení
matný karton se zdobnými nostalgicky vintage
kuchyňskými motivy a logem Peugeot, vyvedenými parciálním, vysoce
lesklým lakem.
Koncept Zanzibar Vychází z překvapivě jednoduché myšlenky, jak pomocí
kvalitního mlýnku Peugeot zájemcům zprostředkovat také chuť
vyhlášených druhů pepře. Ochutnejte tedy s námi opravdové klenoty,
které se odlišují nejen chutí, ale samozřejmě i nezaměnitelnou
vůní.
Francouzský odborník na slovo vzatý Při vytváření konceptu byl osloven
pan Gérard Vives , který se stal za dlouhá léta, po která
se zabývá zkoumáním rozmanitosti pepřů, uznávaným odborníkem
cestujícím po světě a vyhledávajícím stále nové odrůdy tohoto
koření, které by obohatily vaše kulinární tvoření a přispěly
k pestrosti chutí na vašem stole.
Moderní mlýnek, unikátní design, skvělá funkčnost Samotný mlýnek je
13 cm vysoký , má moderní tvar a důmyslně umístěný
zásobník na pepř, který se dá jednoduše vyjmout a nahradit
jiným . Neexistuje lepší způsob, jak použít pepř na
dochucování pokrmů, než jej pomlít těsně před spotřebou. Použijí se
tak celé sušené plody, které si tímto uchovají svoji vůni a pikantnost.
Díky patentované technologii uSelect snadno nastavíte hrubosti
mletí – volbou z 6ti přednastavených možností, od
nejhrubšího po nejjemnější mletí. Na mlecí mechanismus ,
který je vyroben z nerezové oceli 18/10 , ošetřené
patentovanou metodou, zajišťující vyšší odolnost proti korozi,
opotřebení a dlouhotrvající ostrost, je poskytována celoživotní
záruka . Na samotné tělo mlýnku
je poskytována prodloužená záruka 5 let.
Melu, meleš, meleme Mlecí mechanismus mlýnku na pepř
Zanzibar má spirálovitý tvar a je opatřen dvojitou řadou zubů,
které zrnka pepře navádějí a přidržují k zaručení dokonalého
namletí. Doporučujeme používat sušená zrnka pepře o průměru
6 mm a méně, a to pepř bílý, černý nebo zelený. Směsi barevných
pepřů by neměly obsahovat více než 15% červeného (růžového)
pepře.Peugeot směsi vybraných výjimečných pepřů
samozřejmě tato kritéria splňují . Mlýnek na pepř
Zanzibar lze použití i k mletí sušeného koriandru.
Kouzelná cesta světem vyjímečných druhů pepře Společně s elegantním
mlýnkem získáte i 8 zásobníků na pepř, které jsou
naplněny 8 různými druhy tohoto koření. Rozhodně je vyzkoušejte všechny
a nejděte si právě ten váš oblíbený. Vydejte se tedy s námi na cestu za
poznáním chutí pepře ze všech koutů světa !
Kampot – černý pepř z Kambodže, z regionu Kampot, jehož předností jsou sladké a přitom opojné květinové tóny.
Je vhodný k červenému masu, pomalu vařeným pokrmům, studeným pokrmům, tučnějším rybám. Tento pepř je rovněž vynikající na ochucení tmavých omáček, rajčatových omáček, marinád nebo pizzy. Doporučujeme ho i na ochucení zeleniny, jemných bílých sýrů a některých druhů ovoce. Lze jej také použít do čokoládových dezertů.
Kampot – červený pepř má nádech pečeného chleba a těstovin, citrusového ovoce, koření a ananasu.
V Kampotu se nepěstoval do doby, než se objevil Gérard Vives. Díky respektu k přírodě, který ho vedl k oživení regionální výroby černého pepře, zde zavedl Farmlink, přísně přírodní proces, který umožnil zralému pepři uchovat si krásnou červenou barvu i po sušení.Tento pepř je velmi silný, vhodný k červenému masu, pomalu vařeným pokrmům, tučnějším rybám, do tmavých a rajčatových omáček nebo na pizzu. Výborný i k ochucení zeleniny a jemných bílých sýrů.
Sikara – bílý pepř z Madagaskaru, který se vyznačuje dominantní mentolovou příchutí a čerstvými tóny zeleniny a květin.
Je vhodný na škeble, ústřice, bílé maso, drůbež, bílé rybí maso, vepřové a telecí maso a bílé omáčky. Výborně ochutí těstoviny, rýži, zeleninu v páře, grilovanou zeleninu, tykve, dýně, žampiony, chřest, šarlatové nebo běžné fazoly, rajčata a saláty. Doporučujeme použít ho i na dezerty obsahující pomeranče a hrušky.
Voatsiperifery – černý pepř z Madagaskaru, divoký černý pepř s náznakem citrusů, ovoce a květin.
Můžete jej používat v sezónních salátech, a hodí se také k masu, zejména vepřovému a jehněčímu, ale také k bílému rybímu masu. Je vynikající k foie gras. Nejvíce vhodnou zeleninou pro dochucení tímto pepřem jsou rajčata. Je rovněž ideálním doplňkem měkkých bílých sýrů. Hodí se zejména ke kozímu a ovčímu sýru. Je vynikající do paštik, terin, kompotů, okurek a nakládané zeleniny.
Vinh Dinh – stromový černý pepř z Vietnamu, delikátní jemný pepř s bohatým aroma. Velmi příjemná chuť se s náznaky citrusového ovoce a eukalyptu, se špetkou anýzu a mentolu. Výborně se hodí ke škeblím, mořským plodům a tučným rybám, stejně jako i k jemnějším masům, do polévek a vývarů. Své hosty překvapíte, pokud jej přidáte do ovocných salátů, do zmrzliny či sorbetu. Je vynikající k ananasu, bobulovinám a citrusovému ovoci, a dokáže vytvořit překvapivou kombinaci v čokoládových dezertech.
Ba Ria – černý pepř z Vietnamu, s teplou a velmi ovocnou chutí, zanechávající v ústech nádech dušených rajčat a meruňkové marmelády, s mírně pryskyřičným a mentolově zeleninovým podbarvením.
Výborně doplňuje červenená masa a mastné ryby, hnědé a rajčatové omáčky, luštěniny i pizzu či vařenou zeleninu. Uplaníte jej také ve studené kuchyni a na měkké sýry. Zajímavě ochutí sirupy, marmelády, čokoládové a smetanové dezerty.
Směs peřů a koření na ryby – obsahuje bílý pepř, divoký bílý pepř vonící po aromatických bylinách, koriandr s chutí citrusového ovoce, fenykl s výraznou ovocnou chutí a růžový pepř s květinovým aroma.
Nejlépe se hodí na ryby, mořské plody a škeble. Je vynikající k obalovaným mořským plodům nebo paštikám z nich. Jemně dochutí carpaccio či tatarský biftek ze syrových ryb a latinsko americké ceviche. Je ideální pro rozvinutí jemné chuti ústřic.
Směs pepřů a koření na červená masa – obsahuje černý pepř, bílý pepř, divoký bílý pepř, květinově aromatický růžový pepř a žlutou hořčici s ovocnou chutí. má silnou, aromaticky vyváženou chuť.
Je vhodným doplňkem grilovaných i pečených červených mas, ale pomalu vařených pokrmů. Hodí se i k rybám, jako jsou makrely, tuňák, sardinky, sleď nebo ančovičky.
Přednosti dárkové sady Zanzibar mlýnek na pepř + 8 druhů výjimečného koření:
Péče:
Mistře Petře nepřepepři toho vepře
Pravděpodobně víte, že pepř může být zelený, černý, bílý nebo
červený (růžový). Tušili jste ale, že všechny 4 barvy
pocházejí ze stejné rostliny?
ZELENÝ PEPŘ Pochází z pepřových zrnek, která jsou sesbírána předtím,
než dozrají. Zelený pepř lze konzumovat čerstvý, nakládaný, sušený
nebo sublimačně sušený.
ČERNÝ PEPŘ Pepřová zrnka se sbírají, když se jejich barva změní na
oranžově žlutou a suší se výhradně na slunci. Slunce zrnka vysuší,
jejich barva se změní na černou a tím vznikne „černý pepř“.
BÍLÝ PEPŘ Pepřová zrnka se sbírají, když mají třešňově červenou
barvu a jsou zcela zralá. Pak se na několik hodin ponoří do vody, aby bylo
možné sloupnout dužinu a nechat jen zrnko, které se pak ještě
suší, dokud
nedosáhne krémově bílé barvy.
ČERVENÝ PEPŘ Když jsou pepřová zrnka zcela zralá a mají jasně červenou
barvu, posbírají se a sušením na slunci vzniká červený pepř.
Mlýnky Peugeot = precizní ruční práce, francouzská tradice, doživotní
záruka Mlýnky Peugeot nejsou jen obyčejným zbožím. Od
roku 1810 jsou symbolem tradiční francouzské vášně pro gastronomii a
umění užívat života. Mlýnky mají elegantní design a
ergonomické zpracování , které zajistí, že vám mlýnek
výborně padne do ruky.
Těla mlýnků i mlecí mechanismy jsou vyráběny výhradně ve vlastních provozech Peugeot ve Francii a výsledný výrobek je kompletován ručně . Každý z nich v sobě tedy nese nedocenitelný dotyk lidské ruky, který mlýnky Peugeot odlišuje od levných čínských výrobků, vznikajících na automatických linkách, doslova bez zásahu lidského faktoru. Kontroloři Peugeot po zkompletování ještě ověřují funkčnost jednotlivých částí mlýnku a následně jeho bezchybné fungování. Díky tomu firma Peugeot poskytuje celoživotní záruku na mlecí mechanismus.