Fenomén Ken Hom – téměř 40 let na asijské vlně Zapálený propagátor čínské a asijské kuchyně i kultury, špičkový kuchař, úspěšný restauratér, autor 37 kuchařek přeložených do mnoha jazyků, televizní celebrita s vlastními pořady, nositel Ŕádu britského impéria (OBE) za služby kulinárnímu umění, milovník vína a japonské whisky, fotbalový fanda Manchestru United, pokorný a milující syn hrdý na svou matku a své kořeny…to všechno je Ken Hom, zakladatel značky pyšnící se jeho jménem. Ken Hom značka je jedna ze světově nejznámějších a uznávaných značek pro ASIJSKÉ A ČÍNSKÉ VAŘENÍ. Ken Hom je nadšenec do používání vysoce kvalitního nádobí a doplňků, které pomáhají maximalizovat možnosti jakýkoliv pokrmů. Classic řada je perfektní pro domácí kuchaře, vyhovuje metodám a chutím určených pro asijské vaření. Pánev je vyrobena z uhlíkové oceli pro zvládání vysokých teplot a rovnoměrné vaření. Vhodné pro všechny typy varných desek včetně indukce. Je vyrobena ze silné, ale lehké uhlíkové oceli, která nabízí vynikající vodivost tepla při vysokých teplotách, které vznikají při vaření a míchání. Tato pánev má přírodní nepřilnavý povrch. Před použitím je třeba si dobře přečíst návod. Tato pánev má na sobě ochranný povlak, který je třeba před použitím odstranit. Je třeba pánev vložit pod tekoucí horkou vodu, tím ochranný povlak povolí. Poté je třeba vzít drátěnku, houbičku a 3–4 minuty čistit dokud ochranný povlak není vyčištěn. Můžete použít i čistící prostředek. Poté je pánev připravena k použití. Je třeba pak další postup, aby si pánev vytvořila přírodní nepřilnavý povrch. Poku používáte pánev na indukci stejný proces očištění je třeba udělat i z druhé strany pánve. Tato pánev musí být dobře používaná, prosím čtěte návod, který je přiložen. Po použití je třeba pánev vytřít do sucha a můžete jí lehce natřít olejem. Počítejte s tím, že pánev může reznout, to je normální a přírozený proces. Stačí jen pánev zas dle návodu ošetřit a je znovu připravená k použití. Pánev během používání hnědně. Ken Hom říká čim více tmavá a zakouřená wok pánev tím lepší kuchař. Specifikace:
Průměr pánve 31 cm Balení obsahuje: wok pánev 31cm, víko na pánev, 4ks hůlek, bambusové hůlky na vaření, nerezová obracečka, mřížka, mini kuchařka v EN Přírodní, efektivní nepřilnavý povrch zvaný patina se bude vyvíjet díky používání 1,4 mm uhlíková ocel bukové držadlo se zavěšenou smyčkou Vhodné pro všechny varné desky – keramická, elektrický halogen, plynový sporák, indukce, sklokeramická deska Plochá základna pro jakýkoli typ varné desky Můžete používat kovové náčiní Není určena pro mytí v myčce Záruka 2 roky Je třeba dodržovat vše dle návodu Vhodná pro opravdové milovníky asijské kuchyně
Tip: pro opravdové kuchaře, co si chtějí užít přírodní vaření Na tuto pánev můžete používat kovové náčiní. Dřevěná rukojeť byla vytvořena tak, aby byla funkční i tradičně stylová. Povrchová úprava čirým lakem se snadno čistí a snadno se přenáší, i když je plná chutného jídla. Rukojeť je pevně připevněna k wok pomocí dvou nýtů. Velká kovová smyčka na konci umožňuje snadné skladování, protože můžete jednoduše wok zavěsit, když se nepoužívá. Tato velikost wok pánve má ideální kapacitu pro vaření chutného jídla pro 2–4 osoby. S touto pánví se stanete šéfkuchaři asijské kuchyně! Jak správně vařit na wok pánvi: Bian Chao – je způsob, při kterém pánev rozpálíme a vymastíme olejem. Když je pánev velmi horká, přilijeme na její dno jen malé množství oleje pro smažení a přidáme suroviny. Poměr množství oleje pro smažení a suroviny je v rozmezí 1:8 – 1:10. Suroviny za stálého prohazování (promíchávání) zpola nebo téměř úplně orestujeme. Pak přidáme koření, ochucovadla a vše společně dohotovíme. Hotový pokrm nemá mnoho omáčky, je křehce jemný a svěží. Celkový průběh smažení je velmi rychlý působením prudkého ohně za neustálého pohybování pánví. Hua Chao – je způsob, při kterém surovinu nejdříve obalíme ve škrobu a následně dáme do většího množství oleje o teplotě mezi 60–150°C. V průběhu smažení suroviny neustále od sebe oddělujeme, aby se neslepily. Suroviny těsně před úplným dosmažením vyjmeme a dáme stranou. Do čisté rozpálené pánve nalijeme znovu trochu oleje, ve kterém osmažíme vedlejší suroviny (např. zeleninu) nebo pouze koření a ochucovadla. Pak přidáme zahušťovací škrobovou směs a nakonec stranou odložené hlavní suroviny, které rychle dohotovíme. Připravený pokrm je lehce mastný, klouzavý, měkce jemný a lesklý.
Spousta lidí se mě ptá, co v kuchyni nejvíce používám. Moje odpověď je vždy stejná – je to pánev wok. Protože to je to jediné, co opravdu potřebujete. Ken Hom
Ken Hom – spojení švýcarské preciznosti a kvality s kouzlem asijské kuchyně První pánev s názvem Ken Hom Hot Wok byla uvedena na trh v roce 1986, jednalo se o první wok na světě, který měl seříznuté dno tak, aby seděl nejen na otevřeném ohni, ale třeba i na elektrických plotýnkách. Prvenství měly Ken Hom Wok pánve také v tom, že se začaly prodávat i v běžných obchodech na hlavních třídách, nejen ve speciálkách. O 12 let později mělo například již 10 % domácností ve Velké Británii některý z produktů, nesoucí jméno Ken Hom. Do dnešních dnů se prodalo do 59 zemí světa více jak 8 milionů kusů výrobků, nesoucích jméno Ken Hom.Kenova spolupráce na výrobě pánví s DKB Household, dceřinou společností švýcarského holdingu Diethelm Keller Group, nepřetržitě trvá přes 30 let, od roku uvedení první pánve na trh. Tato celosvětově působící holdingová společnost je spravovaná již čtvrtou generací zakládající rodiny a je lídrem na světovém trhu domácích potřeb.Ken Hom wok pánve, nesoucích jeho jméno, samozřejmě používá a každý „svůj“ nový výrobek také osobně velmi pečlivě testuje, než je vypuštěn na trh. Ví totiž moc dobře, jak je důležité při stir-fry vaření pracovat s kvalitním nádobím a příslušenstvím, protože i to ovlivní chuť připravovaného jídla. I proto pánve ani další doplňky nesoucí jeho jméno Ken Hom své uživatele nikdy nezklamou. Správný kuchař nemůže vařit čínská jídla bez dobré wok pánve, říká ve svých pořadech Ken Hom, světově uznávaný odborník na autentickou čínskou a asijskou kuchyni. Ken Hom wok nepřilnavé pánve řady Ecellence jsou skutečně tím nejlepším, co si můžete pořídit.