Originální recept na Figgy pudink či Vánoční pudink, který se skládal z 13 ingrediencí, pochází již z období před 17. století. Nechával se zrát po dobu jednoho měsíce, aby získal specifický nádech kořeněné chuti. Pudink byl završen větvičkou cesmíny, která představovala Kristovu trnovou korunu a poléval se tmavým rumem, jež se poté zapálil a představoval Kristovo umučení. Vůně Figgy Pudding je prací lásky, času a trpělivosti, překypující mimo jiné vůní citrusových plodů, krémové vanilky, tmavého rumu a cukrové vaty.
Složení vůně:
Hlava: olej z pomerančové kůry, citronový olej, černé švestky
Srdce: cukrová vata, tmavý rum a vanilovník
Základ: peruánský balzám, krémový vanilkový lusk, ebenové dřevo
Doba hoření 140 – 160 hodin Tip: Z bezpečnostních důvodu nelze vosk ve svíčce kompletně „vypálit“ a vždy zbyde cca 0,5 cm vosku.
Proč vosk nevyužít ve vaší aromalampě! Stačí pouze sklenici se zbývajícím voskem vložit na přibližně 20min do mrazáku a nožem následně opatrně vyloupnout. Vosk lze snadno naloupat, odstranit spodek knotu a dále si vůni naplno užívat.