Klasický french press pro přípravu mleté kávy od dánské společnosti Bodum. Skleněná nádoba s rámováním z poměděné nerezové oceli a rukojetí z tvrzeného plastu se sametovou úpravou, která nepřejímá teplo – nezahřívá se. Kovový rám obepínající skleněnou nádobu vytváří i důmyslné „nožičky“, které ochrání před teplem i choulostivé povrchy. Vrchní víčko je uzavíratelné a to prostým otočením. Uprostřed víčka se nachází manuální píst opatřený jemným nerezovým sítkem. skleněná nádoba z borosilikátového skla poměděný rám z nerezové oceli plastová rukojeť – nezahřívá se jemné nerezové sítko skleněná nádoba omyvatelné v myčce Snadné použití. Příprava kávy pomocí french pressu patří mezi nejjednodušší metody přípravy kávy. Namletá káva (nejvhodnější je nahrubo mletá) se přelije horkou vodou těsně pod bodem varu (92 – 96°C). Tato teplota je optimální pro dokonalou extrakci esenciálních olejů z kávových zrn a umožňuje plné rozvinutí chuti a vůně během pouhých 4 minut. Poté jednoduchým pohybem zatlačte píst směrem dolů, kávová sedlina tak zůstane pod jemným nerezovým filtrem. Dojde jednak k zastavení procesu louhování a zároveň se kávová sedlina nebude uvolňovat při nalévání kávy – zůstane pod sítkem, ne v nápoji. Make taste, not waste. Jemné nerezové sítko je dostatečně efektivní a zbavuje vás nutnosti používat papírové filtry – je nejen efektivní, ale i ekologické. Při přípravě kávy ve frenchpressu nezůstává žádný odpad – žádné použité papírové filtry nebo plastové kapsle. Zůstane jen kávová sedlina, kterou můžete využít jako účinné hnojivo.