Výrobce | DKB Household UK Limited |
Kód produktu | KH131103 |
Barva | Stříbrná, Šedá |
Materiál | Uhlíková ocel, Dřevo |
Záruční doba | 2 roky |
Více kusů na objednávku | ano |
Myčka | ne |
Typ sporáku | elektrický, plynový, keramický, halogenový |
Mikrovlnka | ne |
Termín dodání | 2 - 5 dní od objednávky |
Recyklační poplatek | 0 Kč |
Rozměr | průměr 31 cm |
EAN kód | 5011268125409 |
Ken Hom wok pánev pro každodenní použití, koření a wok je praktické spojení a má již dlouhou tradici v čínské kuchyni. Originální woky, stejně jako tento, byli vyrobeny nahromaděním uhlíkových usazenin, což byl proces známý jako „koření“. Tato wok pánev musí být okořeněna ještě před použitím a pak rozvíjí svůj přírodní nepřilnavý povrch. Pánev je vyrobena z pevké, ale lehké uhlíkové oceli, která nabízí vynikající tepelné vlastnosti při vysokých teplotách. Poté pánev 2 x vypálíte olejem dle návodu, čímž si pánev vytvoří vlastní přírodní nepřilnavý povrch. Navíc u této pánve můžete použít jakékoliv náčiní a povrch této pánve nebude narušen. Naopak na tuto pánev před pozužitím použijete drátěnku, kterou sundáte ochranný povlak. Je vhodná pro všechny varné desky s vyjímkou indukce. Není vhodný pro myčky nádobí nebo mikrovlnné trouby. Vzhledem k tomu, že se jedná již o profesionální pánev, musíte se o ní více starat. Po použití jí ihned umýt, vytřít do sucha a uložit. Je možné jí také lehce namazat olejem a uklidit. Pokud Vám pánev zrezne, ničeho se nelekejte je to zcela normální přírodní proces a reakce na vodu, která nemusela být zcela vytřena. V tomto případě stačí pánev očistit a opět vypálit olejem. Po tomto procesu je opět připravena k použití. Časem během používání pánev hnědne až černá, to je přirozené a kuchař Ken Hom říká „čím tmavší pánev tím lepší kuchař“. S touto pánví se stanete šéfkuchaři asijské kuchyně! Jak správně vařit na wok pánvi: Bian Chao – je způsob, při kterém pánev rozpálíme a vymastíme olejem. Když je pánev velmi horká, přilijeme na její dno jen malé množství oleje pro smažení a přidáme suroviny. Poměr množství oleje pro smažení a suroviny je v rozmezí 1:8 – 1:10. Suroviny za stálého prohazování (promíchávání) zpola nebo téměř úplně orestujeme. Pak přidáme koření, ochucovadla a vše společně dohotovíme. Hotový pokrm nemá mnoho omáčky, je křehce jemný a svěží. Celkový průběh smažení je velmi rychlý působením prudkého ohně za neustálého pohybování pánví. Hua Chao – je způsob, při kterém surovinu nejdříve obalíme ve škrobu a následně dáme do většího množství oleje o teplotě mezi 60–150°C. V průběhu smažení suroviny neustále od sebe oddělujeme, aby se neslepily. Suroviny těsně před úplným dosmažením vyjmeme a dáme stranou. Do čisté rozpálené pánve nalijeme znovu trochu oleje, ve kterém osmažíme vedlejší suroviny (např. zeleninu) nebo pouze koření a ochucovadla. Pak přidáme zahušťovací škrobovou směs a nakonec stranou odložené hlavní suroviny, které rychle dohotovíme. Připravený pokrm je lehce mastný, klouzavý, měkce jemný a lesklý. Specifikace: 100% recyklovaný materiál – uhlíková ocel průměr 31 cm 10 dílů v sadě lehká uhlíková ocel pro vysoké teploty – vhodné pro hýbaní při vaření dřevěná rukojeť pro pohodlné používání při vaření vhodné pro všechny varné desky s výjimkou indukce schválená proslulým čínským kuchařem Ken Hom